Hej sambo KTM här!

Ni som följer den här bloggen vet redan att min sambo är kunnig inom aktier och allt som hör till.

Frågan är då vad jag kan tillföra till den här bloggen?

Om sanningen ska fram har jag alltid tyckt att just aktier är lite läskigt, förstår att detta är svårt att förstå för många av er.

Det är nog tanken på att aktien kan minska i värde och man på så sätt förlorar sina pengar som skrämmer mig.

Jag tror att om det vore jag som skulle investera i aktier skulle jag kolla var och varannan minut hur det går för mina aktier och troligen skulle jag sälja i helt fel läge.

Vi får helt enkelt vara nöjda att det är just KTM som står för investerings biten i vårat förhållande.

Om det är någonting jag kan tillföra den här bloggen så är det ett inlägg om…

…just det Wish!

Wish har vuxit mer och mer senare tid, men kan det verkligen vara något annat än skräp när man betalar 9:-

Naturligtvis är det väldigt blandat vad gäller kvaliten på det man beställer via wish, fast samtidigt har i alla fall inte jag så höga förväntningar om jag betalar 20:- för ett par solglasögon.

Om jag skulle räkna upp allt jag köpt via wish skulle det bli ett väldigt långt inlägg.

 

Tips vad jag brukar köpa

solglasögon – dom flesta kostar runt 20:- inklusive frakt

Läppstift, mascara m.m – brukar även det landa på runt 20:-

Smycken – priset beror naturligtvis på vilket smycke, men örhängen tex brukar kosta runt 20:-

Strumpbyxor – mina favorit strumpbyxor har jag klickat hem från wish för 20:- har även beställt två par till för att jag tycker om dom så mycket

Kuddfodral – har hittat så många fina kuddfodral här och dom kostar ungefär 30:- inklusive frakt

sminkborstar – till sist sminkborstar, kommer aldrig mer köpa sminkborstar här i Sverige. Har köpt både puderborste och foundationborste till en bråkdel av vad dom kostar här och minst lika bra!

Som sagt jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst som jag köper via wish, men tanken är att ni alla ska orka läsa hela inlägget 🙂

 

Bra att tänka på

  • Först och främst, om du ska köpa kläder så tänk på att det oftast är väldigt små storlekar. Läs alltid recensionerna, på så sätt ser man hur många storlekar större dom andra beställt och kan på så vis få veta ungefär hur stor man ska beställa. Ofta brukar man behöva gå upp 2 storlekar men ibland mer eller mindre.
  • Läs ALLTID recensionerna, om det inte finns några brukar jag inte beställa. Jag brukar också alltid börja med att läsa dom svenska recensionerna helt enkelt eftersom man har samma referenspunkter att gå efter.
  • Är du inte nöjd med din vara? Får fel storlek? Fel färg? Osv. Kontakta ALLTID wish-support brukar inte vara några som helst problem att få igen pengarna om man inte är nöjd. T.ex. fick jag fel färg på ett läppstift jag beställde, färgen var fortfarande fin men inte den jag beställde. Jag skickade och klagade, fick tillbaka mina pengar och fick även behålla läppstiftet. Anledningen att man får behålla sin vara är helt enkelt att det är dyrare för wish att stå för returfrakten. Det här läppstiftet kostade 18 kronor inklusive frakt, så kanske låter löjligt att klaga. Men när det är så pass enkelt att klaga gör jag alltid det.
  • Vill du slippa betala frakten? Då kan jag hänvisa till en annan sida, ebay. Finns ungefär samma saker där, men oftast är det ingen frakt. Nu säger jag inte att ebay alltid är billigare, så jag brukar jämföra och se vilken som är billigare. Nackdelen med ebay är däremot att man inte har tryggheten i wish-support.

Det som gäller överlag säljare på ebay och wish är att det sista dom vill är att få ett dåligt omdöme.

Kan även här ge ett exempel: jag beställde ett gäng presentpåsar (tror det var 100 st) och 4 små figurer som lyste i varierande färger från eBay. När jag fick hem detta paket hade en figur tappat en liten bit. Jag tog kort på denna figur, skickade till säljaren och sa att jag gärna ville ha en ny.

Det gick ett tag och ett stort paket kom till mig. Då hade nämligen säljaren skickat hela försändelsen igen, inte bara figuren. Så plötsligt hade jag 200 presentpåsar och 8 figurer. Bara tacka och ta emot, för gratis är trots allt gott.

 

Till sist är varken wish eller ebay någonting för dig som har bråttom att få din försändelse. Är du ute efter sista minuten presenter får du helt enkelt pallra dig ut till en vanlig affär.

För oftast tar det minst 2 veckor innan du får det du beställt. Men som man brukar säga, den som väntar på något gott…..

Det var allt från mig för den här gången, har ni några frågor till mig får ni gärna kommentera nedan.

Har ni många frågor kanske det blir ett nytt inlägg, man vet aldrig när jag hoppar in igen 😉

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x