Senaste veckorna har verkligen varit gynnsamma för portföljen och för inte allt för länge sedan slog jag en rejäl milstolpe +10.000 kr i avkastning. Däremot gjorde fredagens allmänna dipp att jag lika snabbt låg på drygt 9000 igen, men så kommer det ju vara 🙂


Har inte blivit allt för mycket köp under vecka 8 men tanken var att köpa upp de likvider jag hade nu innan lönen trillade in på fredag.

Här är mina köp:

Skanskas kurs har under veckan fått sig ett litet blåmärke (däremot inte stort). Passade givetvis på att köpa in lite extra här då det är ett bolag jag vill vikta upp i portföljen. Många tror fortfarande på att Skanska kommer gynnas p.g.a. Trumps framfart i USA.

H&M är ju nästan galet tungt viktat i min portfölj nu. Här råder det ju tvivel bland en stor skala men tror att bolaget kommer komma på rätt köl igen och faktiskt uppfylla förväntningarna som marknaden ställer. Sambon fortsätter handla på H&M och det gör att jag kan sova gått om nätterna ^^

Boston Pizza. Blev något fel i växlingskursen hos Avanza för min första transaktion så därför kom det även med en rättelse som ni ser ovan. Bolagets utdelningspolicy blev helt klart allt för lockande för mig så jag valde att plocka in det i portföljen. Nu är det bara att fylla på, följa med och sedan njuta av skörden.


Glömde du läsa om när jag köpte Boston Pizza Royalities Income Fund? Läs det här


Läsvärt från bloggvärden?

Trodde ni att jag skulle avsluta veckan med att inte nämna något från andra bloggare? Då hade ni fel 😉 Här är lite av det jag läst:

Spara klokt – köpt ett bolag som höjt utdelningen hela 49 år i rad! Kan säga att jag är sugen 🙂

Petrusko –  Så här förbereder du dig inför den dagen bubblan spricker

Chansar mest – Har köpt in Kone, ett bolag som jag länge spanar på. Finsk hisstillverkare med hög direktavkastning.

Aktiepappa – Har sålt Ica och väljer i stället Axfood.

Grazing Lady – fortsätter att, precis som mig, tanka extra i H&M nu under dessa tider

Sparo – har tankar att köpa Kopparbergs nu när kursen börjar bli attraktiv.

Börsjägarcoachen25 – visar exempel på att det är viktigt att ha ett buffertkonto.

Rekommendation: Se till att bygga upp ditt egna bibliotek av bloggare som du följer och häng med på deras resor. Du kommer lära dig enormt mycket om aktiehandel och samtidigt få rolig och spännande läsning.

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x