På senare tid tycker jag portföljen gått bra…riktigt bra faktiskt. Då jag har stora bolag i portföljen så är det ju oftast så att portföljen går bra om OMXS30 tickar uppåt.

Idag uppnådde jag en mindre milstolpe som faktiskt kändes rätt suveränt, nämligen en avkastning på 10 000 kr!  I avkastningen räknas då dels den utdelning jag fått från aktierna men även kurstillväxten. Nu är det ju främst börsen som på senare tid gått bra då jag inte hunnit få så mycket utdelningar ännu.

Bästa innehavet: Kinnevik + 1903 kr

Sämsta innehavet: H&M – 551 kr

Självklar är det så att dessa 10.000 kan förvandlas till 8000 kr imorgon. Däremot, så länge jag är förberedd på att så kan bli fallet och fortsätter att hålla mig till min strategi så kommer en större nedgång inte kännas negativt.

Jag reflekterar tillbaka lite till mitten av 2015 när jag började spara i fonder. Vi låg då på en rätt stor topp och var på väg neråt. Under många många månader låg min avkastning på minus och i ärlighetens namn kändes det inte så bra. Fortsatte däremot att köpta månad för månad och till slut kom en vändning. Så kommer det alltid vara och huvudsaken att man är långsiktig i stället för kortsiktig så kommer det alltid bättre tider.


Tror att det är viktigt med att fira små delmål och därför kommer jag ikväll att ta ett riktigt långt träningspass och en rejäl sovmorgon imorgon. Hade egentligen suttit fint med en öl men har bestämt mig för att spara den till helgen 🙂

Hoppas ni har en riktigt bra tisdag!

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x