En vecka kvar till semester och livet känns faktiskt lite lättare än tidigare. Börsen har under juni månad visat väldigt fin styrka men självklart fortsätter jag att köpa oavsett uppgång/nedgång. Det här är vad jag köpt vecka 25.

 

Mina köp vecka 25

Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 997 kr
 Svolder B 549 kr
 Sampo Oyj A 2 616 kr
JM 593 kr
Swedbank A 483 kr
Summa 5 238 kr

 

Jag vet att jag nämnt det tidigare men jag tycker fortsatt att Sampo Oyj ser väldigt trevligt ut nu. Det här är en väldigt stabil pjäs inom finans där du också får en hel del försäkring (svårt att hitta inom Sveriges gränser). Sampo har visat prov på väldigt fina utdelningar historiskt.

 

SBB (Samhällsbyggnadsbo i Norden) tog jag in då det uppstod ett riktigt fint läge här för en tid sedan. D aktien handlas idag till en direktavkastning på ca 6,7% och ger dig utdelning kvartalsvis. Dock får du inte på samma vis ta del av utdelningshöjningar som via stamaktien.

Handelsbanken har nyligen höjt sin rekommendation för bostadsutvecklaren JM. Själv kikar jag inte alls på riktkurser utan ser detta mer som en trevlig bonus då riktkurser verkligen kan få aktiepriser att dyka och jag därigenom kan köpa mer i stabila utdelningsbolag. Ett sådant är just JM som presterat väldigt bra när det kommer till utdelningar.

Swedbank hade sin topp när det kommer till P/B* 2015 då detta var 2,1. Den 14:e maj såg vi botten och då var P/B på 0,8. Självklart är det den baltiska rörelsen som oroat mest men även att Corona kommer sätta stora käppar i maskineriet. En väldigt låg ränta missgynnar dessutom bankaktier.

*P/B = Priset per aktie / eget kapital per aktie. Används oftast för värdering av bank då P/E blir mer missvisande än i traditionella bolag som säljer produkter och tjänster.

Den stora frågan är givetvis om Swedbank kommer dela ut i 2020 (räkenskapsåret 2019). Mig veterligen så är det än så länge bara SEB bland svenska storbanker som klart sagt att det inte blir någon utdelning.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x