Året var 2015 och de första ynkliga utdelningarna trillade in i KTM’s portfölj. Det var en form av glädje och hoppfullhet men kanske också rädsla och ovisshet. Solklart är i alla fall att jag blir rätt nostalgisk när jag blickar tillbaka på hur det faktiskt såg ut då.

Min blogg är lite unik då jag varit igång väldigt länge samt började skriva i princip från starten av min resa. Bloggen flyttade jag rätt snart från ett gratisdomän till kronantillmiljonen.se som jag betalar för.

Av en händelse hamnade jag på ett av mina första utdelningsinlägg som jag skrev för herrans många år sedan. Där förklarade jag att utdelningen för helåret blev 4,9 kr. Katching!

Här är det inlägget

Det är alltså 1 428 dagar sedan dessa 4,9 kr seglade in på kontot. Mycket har hänt sedan dess.

Bland annat har jag byggt upp en rätt rejäl pengamaskin beståendes av 867 077 kr som helt klart skulle sköta sig själv hyfsat med enbart återinvesterad utdelning.

Utdelningarna är inte längre 4,9 kr / år. Förra året inkasserade portföljen nämligen 18 149 kr efter avdragen källskatt och exklusive ränta och utdelning från Lendify och Tessin. Det är en ökning med 37000%. I år satsar jag på 30k nivån.

 

När jag kikar tillbaka på den där dagen 2015 så tog jag helt rätt beslut där och då. Sedan går det givetvis att klaga på att jag skulle tagit det här beslutet tidigare. Men bättre sent än aldrig som klyschan säger.

Nu ska jag se till att inkassera de 132 923 kr som saknas upp till miljonen. Sedan blir det kalas.

På tal om det funderar jag på att kanske styra min kosa mot Stockholm när väl den dagen kommer. Jag vet att de flesta av er satt upp läger där och skulle själv tycka att det skulle vara roligt att köra en get-together där för att snacka investeringar. Vad tror ni om det? 🙂 Hör gärna av er med förslag!

 

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x