Hernhag och jag delar mycket men vi tycker även olika om vissa saker. Jag har mycket att tacka honom och hans böcker har jag lottat ut åtskilliga gånger här på bloggen under åren som gått.

Dagens Industri har börjat med en lucköppning där du varje dag får träffa en ny profil för att få lite aktietips. Ett rätt kul koncept, men många av profilerna har man inte ens hört talas om.

Jag delar Marcus syn om att börsen borde gå upp nästa år, men ska jag vara ärlig så har jag ingen aning. Av bolagen han nämner så är det väl AstraZeneca som faller mig mest i smaken och som också finns i portföljen. Även Boliden har jag gett bra betyg tidigare.

Däremot har både Boliden och Astra gått bra mycket bättre än mycket annat och jag följer väl den skolan att man ska köpa i sektorer som gått sämre.

Dit hör då fastighetsbolaget Wihlborgs som jag aldrig skrivit om. Wihlborgs riktar in sig på kontor i utvalda delar av Öresundsregionen. Det är A-lägen i Malmö, Helsingborg och Lund som gäller.

 

11% årligen har du fått om du investerat sedan start i Wihlborgs. Det är ingen dålig siffra och under tiden har du dessutom fått en hel del utdelningshöjningar:

Wihlborgs totalavkastning

 

Utdelningshistorik

 

I senaste rapporten meddelade man faktiskt en uthyrningsgrad på 93%, vilket är mer än de 92% man visade upp förra året. Substansvärdet landade på 89 kr/aktie som då ger en liten rabatt mot dagens kurs.

Wihlborgs har typiskt sett handlats med viss substanspremie. För 5 år sedan låg den kring 10% men när fastigheter var som hetast var den uppe i hela 26%.

Det här tycker jag spontant ser ut som ett bra köp och jag kan förstå varför 9000 kunder hos Avanza äger aktien.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x