Idag är det dags för bank 2 av 3 i min portfölj att dela ut, nämligen SEB. Utdelningen blev inte riktigt lika hög som hos Handelsbanken men givetvis tackar jag inte nej till dessa 684 kr.

Länk till bolaget hos Avanza

Nyligen rapporterade SEB ett rätt så fint resultat för 2017 och i den rapporten såg vi att utdelningen höjdes från 5,5 kr till 5,75 kr, en utdelningstillväxt på 4,5%. Förra årets utdelning landade på 231 kr och denna som sagt på 684 kr, så visst har det vuxit, men mest p.g.a. nyköpta aktier.

Dagens utdelning räcker till hela 8 stycken nya SEB aktier. Grymt!

Än så länge har jag ingen fin utdelningsgraf likt Handelsbankens utdelningshistorik, men lovar att ta fram en sådan snart 🙂

 

Äger 3 större banker

Som många redan vet äger jag både Swedbank, SEB och Handelsbanken. Visst kan det verka dumt att äga 3 stycken av de svenska storbankerna, men då ska man komma ihåg att den totala vikten enbart är 8,09% i portföljen.

Just nu äger jag störst andel i Handelsbanken, vilket känns bra. En riktlinje som jag har är att den totala andelen bank aldrig får överstiga 10% i portföljen. Just nu är jag alltså rätt nära den gränsen. Samtidigt har det blivit en hel del köp på senare tid då sektorn varit pressad i stort.

Lägger vi dessutom till den aspekten att SEB finns med hos investmentbolaget Investor och att Handelsbanken är Industrivärdens största innehav så är jag nog uppe i dessa 10%…

 

Bankerna köptes flitigt hos Avanza och Nordnet

Läste nyligen en rapport från Avanza om att SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken kvalade in bland topp 10 av de mest köpta aktierna under mars månad. Det är i och för sig inte så konstigt då svenska banker numer ses som fina högutdelare och många säkert vill få extra stor del av denna kaka nu under utdelningssäsongen..

Det som är lite intressant är att just i denna rapport visade det sig att H&M 3:e mest köpta aktien under månaden. Nordea toppas listan. Att H&M är mest köpt kanske också är p.g.a. direktavkastningen som idag ligger på 7,8%. Även hos Nordnet är H&M den 3:e mest köpta aktien.

På tal om H&M skrev Aktiepappa nyligen ett inlägg som jag tycker att ni borde läsa.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x