Nej, jag syftar inte på det sura regn som alla analytiker med spåkula nu verkar spå ska drabba börsen efter den stora börsuppgång vi sett. Jag syftar på något vi faktiskt kan se i närtid utan spåkula, nämligen utdelningar. November 2021 bjuder på en hel del slantar från suveräna utdelare.

När jag räknade ihop vad som kommer trilla in nu i november så blev jag faktiskt glatt överraskad. Visst påverkas resultatet något av Swedbanks extrautdelning samt H&M’s lilla slant, men summan blev ändå mycket större än vad jag tidigare räknat med.

Nu har givetvis inte alla kronor inkasserats men om jag räknat rätt så kommer november bjuda på 9 111 kr efter avdragen källskatt. Det är då 4:e månaden under 2021 som nosat på 9 000 kronors-strecket och det är ändå en rätt hyfsad del av min ordinarie lön.

 

2021 ser också ut att bli året då alla månader ger +1000 kr i utdelning. Jag har självklart rätt stor spridning där vissa månader ger väldigt mycket och vissa ger mindre med tanke på att jag äger många svenska aktier som inte betalar ut kvartalsvis.

Målet jag satte i början av året var 55 000 kr och det ser ut som att jag kommer slå det med råge

 

Ett ånglok under månader är Diös som delar ut sin andra del för räkenskapsåret 2020. Även H&M drar sitt strå till stacken och det ska bli spännande att se vad klädbolaget ger för utdelning nästa år. Intressant kring H&M i närtid är att till och med Börspodden valt att skeppa in lite aktier där. Det hade jag aldrig trott med tanke på hur negativa de var för några år sedan.

Kindred delar också ut för andra gången i år. Tanken med Kindred är att denna nog inte kommer vara den högutdelare som den en gång var men att deras återköp av aktier blir en fin bidragande faktor till aktiekursen.

Utöver detta blev det en fin slant från Akelius D samt Omega Healthcare Investor

 

Röda siffror för november är utdelningar jag ännu inte tillhandahållit men som är på väg in.

 

Är du intresserad av att använda mallarna till de tabeller och diagram jag använt i detta inlägg så kan du tanka ner dem här. Allt gratis givetvis enligt #sparadkrona.

Den här månaden är tyvärr slutet på utdelningsåret känns det som. I december blir det SkiStar, IBM, Johnson & Johnson och lite annat smått men inga stora summor.

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x