November månad är faktiskt den månad jag gillar skarpast näst efter vårmånaderna (april, maj) när det kommer till utdelningar. Det är tack vare att många svenska bolag nu vält att dela upp sin utdelning och att den andra delen av utdelningen kommer i november.

Jag vet att det är en pågående diskussion om att uppdelade utdelningar inte är någon bra grej då vi aktieägare förlorar på det. Men för tusan! Det blir dubbel glädje varje år så jag bryr mig mindre.

 

Utdelningar i november

Bolag Utdelning
Diös Fastigheter 709,5 kr
Akelius Residential Prop. Pref 285 kr
Kinnevik B 676 kr
Investor A 384 kr
Hennes & Mauritz B 694 kr
Kindred Group 1081 kr
Svolder B 318 kr
Realty Income Corp 87 kr
Omega Healthcare Investors Inc 169 kr
Abbvie Inc 218 kr
Johnson & Johnson 317 kr
Boston Pizza Royalties Income Fund 142 kr
SUMMA 5 080 kr

 

Det här är givetvis helt sjukt med tanke på att förra årets utdelning för November landade på ca 1900 kr. Året innan det, alltså 2017, låg den på 799 kr. Återinvesterar man utdelningen och fyller på med nysparande kan det se ut såhär.

MEN! Då ska vi också vara vaksamma över att vissa bolag splittat sin utdelning på 2 tillfällen per år. Dessutom kan det vara så att ett bolag som delade ut i slutet av oktober förra året delar ut i början av november nu i år (det diffar några dagar).

Jag är i alla fall jättenöjd! Det jag dock inte är nöjd över är källskatten som äter upp mer och mer av mitt kapital ju högre summor det blir för utländska aktier.

Yes, jag förstår att jag får tillbaka källskatten efter 3 år men än så länge har jag bara sett några ynka korvören från Novo Nordisk som var bland mitt första utländska innehav.

Du kommer få tillbaka källskatten i början av varje år förutsatt att du satt upp ditt utländska sparande rätt (se denna artikel). Såhär ser det ut:

Det här innebär att pengarna ligger utanför aktiemarknaden en lång tid till ingen nytta alls. Plötsligt börjar jag förstå varför folk väljer Nordea…

Nu ska jag sluta sura. Det är ju ändå lill-lördag och utdelningarna är bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.

0 0 vote
Article Rating
23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x