En sak är given… jag har ännu aldrig erhållit en utdelning på 1000 kr eller mer från ett och samma utdelningstillfälle. Det här är ytterligare ett mål du kan sätta upp på din mållista och idag var jag själv grymt nära på att checka av den.

Idag är det onsdag den 21:a mars, vilket är utdelningsdagen för Axfood. Enligt uppgifter trillar utdelningen in kl 16.00 svensk tid. https://www.axfood.se/investerare/kalender/utbetalningsdag-for-utdelning/. Däremot ser jag att utdelningen redan trillat in hos Avanza, så vet i gudarna hur det går till 😀

Det blev totalt 959 kr i utdelning från denna matvarujätte. Om du radar upp 10 stycken hundralappar efter varandra så inser du att det ändå är rätt mycket pengar. Det här är också pengar som bolaget delar ut varje år, d.v.s. återkommande.

Om bolaget dessutom fortsätter höja utdelningen som de gjorde i år så kommer det se ännu ljusare ut. I år blev den organiska utdelningstillväxten 16,66% och utdelningen höjdes från 6 kr per aktie till 7 kr per aktie.

 

En grym sak att poängtera är att dagens utdelning räcker till 6 st nya aktier om jag handlar till dagens kurs. Det är aktier som ger extra utdelning nästa år och som gör att jag kan fylla på med ytterligare aktier vid den tidpunkten (ett enkelt exempel på ränta-på-ränta).

Om ni är sugna på att se utdelningshöjningen för mina samtliga bolag så listade jag dem i det här inlägget.

 

Axfood eller ICA?

Jag har tidigare ordat om att Axfoods fina utdelningshistorik tillkallar mig som investerare. Däremot är det väldigt svårt att veta ifall Axfoods dyrare värdering mot ICA är vettig eller inte.

Många påstår att ICA är mer köpvärd idag då de värderas lägre (lägre P/E), men man måste alltid ställa sig frågan varför värderingen är högre i bolaget.

Själv tycker jag att bolaget fortsätter leverera fina rapporter och verkligen försöker vara med i den omställning vi ser nu med ökad internethandel.

 

Fick här om dagen höra att de anställda på vår närmaste ICA-butik inte får prata med varandra ute i affären utan bara i fikarummet. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, men det låter ju galet!

Visst förstår jag att du ska jobba när du väl jobbar men det är ändå viktigt att fokusera på det långsiktiga och de anställdas livskvalité. Ett företag tror jag har enormt mycket att vinna på kollegor som verkligen knyter kontakten och verkligen trivs på sin arbetsplats.

Jag skulle i alla fall bli störd om jag inte fick småprata med mina kollegor under arbetstid.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x