Julen är i antågande men redan nu får vi som investerar i Realty Income en tidig julklapp. Det här är 99 gången som bolaget höjer utdelningen sedan noteringen 1994. Även om den inte är gigantisk så är det ändå ”många bäckar små”.

 

Utdelningshöjningen

Idag kom nyheten att man höjer utdelningen från $0,2205 per månad och aktie till $0.221 per månad och aktie. Den begåvade förstår därigenom att det inte rör sig om någon jättesumma. Dock är detta 85:e KVARTALET I RAD som utdelningen höjs. Med andra ord har vi fått 3 andra utdelningshöjningar tidigare i år.

Såhär har utdelningen sett ut årligen sedan 1994 då bolaget listades publikt på NYSE:

 

Det tråkiga är ju att jag sålde kanske 1/8 av bolaget här tidigare då värderingen verkligen har skjutit iväg. Redan innan detta var bolaget bland det största i portföljen och du kan ju inse hur det blev efter den enorma rusningen:

 

En vis man säger nu att det här verkligen inte är någon bra strategi och att bolaget lurar en till falska förhoppning med månadsvis utdelning och små utdelningshöjningar. Bolagets CAGR har dock legat på 15,9% allt sedan 1994 och det måste jag ändå säga är en riktigt fin årlig avkastning.

Efter det att jag sålt en del av bolaget har kursen fortsatt uppåt. Så är det allt som oftast och många har gjort misstaget att sälja på tog för tidigt. 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x