För mig är Disney ett otroligt fint bolag att äga rent utdelningsmässigt. Jag älskar även deras beslut och framtidstro, vilket gör det lätt att investera i bolaget. Nyligen fick vi reda på att bolaget höjer utdelningen ytterligare ett snäpp. Inget nyheter gör mig gladare!

Den nya utdelningen

Den nya utdelningen landar på $0,84 per halvår, vilket då blir  $1,68 per år då bolaget delar ut 2 gånger varje år.

Tidigare utdelning var $0,78, alltså $1,56 per år. Utdelningshöjningen blir således 7,7%

Sista dagen att handla aktier om utdelningen ska räknas (ex-dividend day) är 8:e december och första utbetalningen kommer att ske redan i början av januari.

Jag passade på att köpa ytterligare aktier i Disney nu när Avanza hade courtagefritt. Tänk annars på att det är dyrare att handla amerikanska aktier än Svenska.

Såhär har utdelningen sett ut tidigare år:

 

Men kursen då?

Som utdelningsinvesterare är jag givetvis glad att se detta. Det betyder att de aktier jag köpt till ett lägre pris 2016 och 2017 nu blir mer kraftfulla och ger mer pengar i min kassa.

Det hoppas jag ska fortsätta… år efter år efter år. När jag säger det där minns jag onekligen de gamla dubbade Disneyfilmerna då en mansröst sa ”Som du kan se…om och om igen…”. Minns ni också dessa goda tider? 🙂 

Kursen har inte skjutit i höjden senaste året så jag kan tycka att 7,7% utdelningstillväxt är väldigt bra. Disney har stött på lite käppar i hjulet det senaste året, men det är inget som stör ut bolagets långsiktiga tillväxt.

 

Längsta Star Wars rullen någonsin

Nyligen fick vi dessutom reda på att nya Starwars filmen kommer att bli längre än någon annan i serien.

Tydligen så lång att det kan krävas en pisspaus när du sitter där i stolen. Jag kommer att sitta igenom dessa 151 minuter och 38 sekunder med stor glädje.

 

Ha det så bra hörrni!

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x