Alla månader är för mig utdelningsmånader. Dock finns det vissa som är bättre än andra. Just augusti är en månad som nog tar rekord i lägst utdelningsfrekvens men ändå trillar det in lite friska slantar här och var.

Alla utdelningar augusti

Här är de bolag som delar ut i augusti:

Boston Pizza (månadsutdelare) – direktavkastning 8,01%

Realty Income (månadsutdelare) – direktavkastning 3,74%

Akelius Pref (kvartalsvis) – direktavkastning 5,6%

Starbucks (2 ggr per år) – direktavkastning 1,5%

Omega Healthcare (kvartalsvis) – direktavkastning 6,87%

Tidigare hade jag läkemedelsjätten Novo Nordisk i portföljen. Jag valde dock att plocka bort innehavet tack vare den höga källskatten på 27% samt att direktavkastningen var allt för låg för min investeringsstrategi. Dessutom började jag ta in andra, enligt mitt tycke, mer spännande bolag inom hälsosektorn.

På tal om Starbucks funderar jag på att sälja rubbet. Det känns som att hypen kring Kina redan prisats in och jag har svårt att köpa mer idag på dagens nivåer. Jag kan tänka mig en DA (direktavkastning) på 2-3% i de bolag som höjt utdelningen kontinuerligt i 20 år i rad. Starbucks har inte gjort detta och DA:n ligger på 1,5%.

Jag sålde tidigare ca 20% av bolaget i helt fel läge. Det finns en sägen som säger att man ska köpa ett bolag när KTM säljer, och det stämmer nog 😀 Tanken är att jag tycker att det finns finare ställen dit jag kan sätta pengarna, vilket jag skrev om för ett par dagar sedan.

 

Det hade varit guld att höra om ni har något bolag som delar ut i augusti?

Jag har börjat samla all dessa i ett eget excel ark som jag kommer kunna dela med mig av sedan.

0 0 vote
Article Rating
35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x