Jag sa någon gång att jag gärna skulle vilja få ihop 45.000 kr i utdelning under 2020. Det är en rätt fin gräns då det skulle täcka mina utgifter för 3 av årets månader enligt min beräkning (fasta men också rörliga utgifter). Nu har jag fyllt i bolagens nya utdelningar och därigenom fått en bättre bild av vad totalen för 2020 kommer bli.

 

Nya utdelningar 2020

Såhär blev utfallet av utdelningshöjningarna 2020. Den vänstra kolumnen är vad bolagen delade ut förra året och den högra det vi kommer få i år.

Några kommentarer

  • Saltängens rapport kommer den 11:e mars. Här är det många som tror på en sänkt utdelning.
  • Skistar har brutet räkenskapsår och rapporterar i oktober. Då får vi också reda på vad utdelningen blir som sedan betalas ut i december.
  • Svolder har också brutet räkenskapsår. Här får vi reda på utdelningen i september och pengarna rullar sedan in i november.
  • Kinnevik meddelade tidigare att man slopar ordinarie utdelning. Jag har faktiskt i dagarna sålt av stora delar av Kinnevik och köpt Investor, Svolder, Latour och Akelius D i stället. Vissa kanske tänker att det är helt fel att sälja nu när kursen i Kinnevik åkt ner i källaren. Å andra sidan har bolagen jag köpt också lidit, vilket innebär att jag också köper billigare.
  • Utländska bolag – dessa tenderar att höja utdelningen lite längre fram så just nu räknar jag med föregående års utdelning omvandlat i svenska kronor.

 

Kommer jag nå 45k?

Tyvärr blir det nog väldigt svårt i och med att den preliminära summan enbart är 40 500 kr i dagsläget. Med det sagt kommer jag kunna skjuta in väldigt mycket mer kapital under året men vi ska komma ihåg att den största utdelningssäsongen (våren) står inför dörren.

All de pengar som jag återinvesterar från årets utdelning kommer mestadels att ge resultat nästa år. Dock är jag väldigt nöjd med 40.000 kr, vilket då är 10k mer än föregående år. 40k återinvesterat med en direktavkastning på 5% är dessutom 2.000 kr mer varje år.

31
0
Kommentera gärna :)x
()
x