Finansinspektionen har lagt näsan i blöt under 2020 då man uppmanat bankerna att inte dela ut något utan spara på det torra krutet. Ålandsbanken går nu sin egen väg och skiter fullkomligt i detta. Banken har stake nog att fatta helt rätt beslut enligt mig.

 

Ålandsbanken utdelning

Det var i ett pressmeddelande tidigare som banken meddelade att man tar tillbaka 0,8 EUR i utdelning samt 0,2 EUR i extrautdelning. Det här var exakt samma summa som man presenterade i början av 2020 innan pandemin.

Man skriver även i det här pressmeddelandet om FI’s rekommendation, men att man frångår den då man haft sitt bästa år på 100 år. Ålandsbanken har haft ett bra år, men det är inte så att andra banker går på knäna heller.

Bild från borsdata.se

Värt att notera är att Ålandsbankens i pressmeddelanden och i deras rapporter benämner utdelning dividendutdelning. Svengelskan har man i alla fall inte problem med 😛 Troligtvis den första gången jag hört det uttrycket nämnas.

Banken har som mål att prestera en utdelningsandel på enbart 50%. Kanske är det här rätt väg att gå och något som andra banker borde anamma.

För mig känns det lite som att utdelning för 2019 kommer att skina med sin frånvaro från Svenska banker. Jag har gjort en sammanfattning av bankernas syn på pandemin och utdelning här.

Göran Persson satt under 2015-2019 som ledamot i Ålandsbankens styrelse.Han har idag ett innehav i Ålandsbanken på 6,3 miljoner kr. Själv hoppas jag att han kommer göra underverk nu i Swedbank.

 

Gyllene ord

Jag och Jocke B har väl haft våra delade åsikter om vissa saker. Här och nu håller jag med honom fullständigt. Otroligt klockrent!

Spola fram till 30:35 så får ni lyssna själva 🙂 Snack kring bank och utdelning

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x