Som utdelningsinvesterare kan du helt enkelt bara luta dig tillbaka och låta pengarna trilla in på din depå. Eller så kan du lägga tiden på att boosta din egna motivation genom att skapa diverse tabeller och grafer för att se din prestation. Här är min favorit bland grafer då den faktiskt bara kan gå uppåt och aldrig nedåt.

Det jag pratar om är givetvis ackumulerad utdelning, vilket då visar summan av alla dina historiska utdelningar. Om du får din allra första utdelning idag på 5 kr och nästa utdelning imorgon på 10 kr så är totalen 15 och med tiden kan du bygga upp något som ser ut såhär:

 

Självklart kan du avancera det här hur långt du vill. Minns ni på tal om det filmen Utdelningsseglaren gjorde för en tid sedan? Den är rätt mäktig

 

Utdelningsseglaren är känd för mycket men en annan sak som jag minns fick mycket uppmärksamhet var när han visade upp sina första 1 miljon kronor på Centralstationen:

 

Det som alltid kommer vara intressant när du ser grafer likt dessa är hur segt det ser ut att ha rullat på i början. Kikar du på en graf över exempelvis Castellums eller Investors totalavkastning så kommer du upptäcka samma fenomen där. Det här är givetvis relativt och även under mina 2 första år som investerare så tycktes utdelningarna växa väldigt fort där och då, för att nu se ut som en fis i rymden.

I bilden nedan har jag markerat min första period som utdelningsinvesterare och sedan zoomat in på det området i bild nummer 2.

 

Målet är då att nå 500 000 kr i ackumulerad utdelning för att sedan ta mig till 1 miljon kr. Värt att notera är att jag inte spenderat en enda krona av utdelningarna ännu utan allt har återinvesterats

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x