Visst, det är viktigt att skilja på antal utdelningshöjningar och antal år med i rad höjd utdelning. Men till saken hör att det här är 105:e gången som Realty Income höjer sin utdelning sedan de listades på NYSE 1994. Lätt uträknat har man då höjt utdelningen 1 gång varje kvartal. Denna höjning är också lite större än tidigare, vilket är trevligt.

Att det blev en lite större utdelningshöjning kan vi tydligt se här:

105:e gången = 2,19%

104:e gången = 0,2%

103:e utdelningshöjningen = 0,22%

 

Realty Income är en fantastisk REIT (Amerikanskt fastighetsbolag) som delar ut pengar varje månad. Det faktum att man oftast höjer utdelningen en gång varje kvartal, ja det kan man se som en extra bonus.

Hela konceptet är att man köper, förvaltar och uppgraderar kommersiella fastigheter som man sedan hyr ut och inkasserar intäkter för. Simpelt, effektivt och lönsamt.

Kassaflödet och såväl vinsten har ökat år för år, bortsett från några få år, vilket du kan se i bilden här:

 

Det jag ångrar allra mest var att jag tidigare sålde kanske 1/3 av mitt innehav bara för att vikten hade blivit aningen stor. Fick ångra det misstaget men idag har jag lagt in en order på lite fler aktier 🙂

En sak som många gör är att kombinera denna pjäs med en annan månadsutdelare, nämligen EPR Properties. Där tycker jag mig se ett fint läge just nu och är faktiskt lite köpsugen.

Älskar man utdelningshöjningar så är Realty Income helt klart en favorit, men tänk då på att utdelningshöjningarna är många fast oftast mindre.

 

 

0 0 vote
Article Rating
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x