Då var det dags igen för allas vårt kära bolag Realty Income att höja utdelningen. Det här är 103:e gången som man gör detta sedan listningen på NYSE 1994 och framtiden just nu ser väldigt gynnsam ut.

Anledningen till att jag säger att framtiden ser ljus ut är bland annat för att man nyligen gjorde ett fint förvärv av retail fastigheter från en icke noterad REIT. Hela affären kostade 1,25 miljarder dollar men bolaget säger själva att risken blir väldigt liten för denna typ av investering då man redan är så pass stora. Dessutom ökar man sina guidningar för helåret 2019. Man har stabila och långsiktiga hyresgäster som man får ett fint kassaflöde från.

Jag gillar konceptet med REITs. Dessa fastighetsbolag får en väldigt fin skattefördel då man returnerar minst 90% av intäkterna till aktieägarna i form av utdelningar. Det gör också att vi ägare får en stor del av kakan och REITs generellt brukar ha en relativt god genomsnittlig direktavkastning.

När det kommer till att ge en fin årlig totalavkastning så har bolaget presterat ypperligt. Det här är egentligen ett bolag som du bara ska köpa och aldrig sälja (gör inte om mitt misstag).

Som vanligt blev det en mindre utdelningshöjning. Från $0,2265 till $0,227 per månad. Då vill jag också förtydliga att det normala är att bolaget höjer utdelningen varje kvartal. Detta är också en månadsutdelare, så du kommer få pengar in på kontot kontinuerligt. Själv drar jag in en hundring varje månad efter avräknad källskatt.

Något som jag dock kan tycka är intressant är hur vi svenska investerare verkar dra oss mot ett och samma bolag. Det finns en hel del intressanta månadsutdelare där ute som t.ex. Gladstone eller Main Street Capital. Ändå dras vi mest mot Realty och EPR när det kommer till månadsutdelare. Antagligen för att jag och många andra bloggare väljer att skriva om just dessa. Mitt mål är att försöka bredda mitt fokus något här framöver.

Tidigare skrev jag ett inlägg om fördelar med att äga just månadsutdelare. Det hittar du här.

0 0 vote
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x