Förra veckan skrev jag ett inlägg om att det 6 dagar i rad trillat in en tusenlapp i utdelning från mina bolag – 6000 kr totalt. Den här veckan verkar inte bli annorlunda och nyligen inkasserade jag ytterligare en tusing från mitt enda rena IT-bolag i portföljen.

Tieto Oyj är en finsk IT-jätte som säljer sin egen mjukvara. Vår data-drivna värld fortsätter att expandera explosionsartat och Tieto är en viktig nyckel för att tillhandahålla redskap för att människor ska kunna utnyttja den här världen till fullo.

Bolaget har verksamhet inom mängder av områden; allt från finans, hälsa- sjukvård och skola till skog och bränsleindustrin. Du får ett bolag som ständigt växer och utökar sin verksamhet till fler länder.

Deras utdelningspolicy tycker jag är ren, tydlig och alldeles… alldeles underbar:

According to our dividend policy, the aim is to annually increase our base dividend in absolute terms.

För er som inte vet så är utdelning på engelska dividend

Tieto Utdelningshistorik. Källa: borsdata.se

 

Efter avdragen källskatt (15%) så trillade det nyligen in 999 kr i min depå. Gör inte samma misstag som jag gjorde att köpa Tieto i en ISK tack vare den svenska flaggan. Det är ett gammalt misstag och planen är att rätta till detta. Köp i stället i en KF.

Utdelningen i euro steg i år med 4%, från 1.2 till 1.25 EUR. Dessutom lämnar bolaget en extra utdelning på 0,2 EUR.

Direktavkastningen ligger kring 6% och det kan jag tycka är helt enormt med tanke på hur utdelningen också vuxit de senaste åren. PS: Jag använde här ordet ”enormt” i och med att folk verkar störa sig på att jag skriver galet alldeles för mycket 😉

Mitt topp-pick inom IT-sektorn, helt klart!

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x