100% utdelningstillväxt? Yep, så är det! Jag har alltså tänkt dubbla mina utdelningar nu under 2018. Det kommer bli tufft, det kommer bli snålt, och troligtvis kommer jag tappa greppet någon gång under resan.

 

16.000 kr i utdelning?

Det sägs att man som investerare ska hålla fast vid sin strategi och inte hoppa från tuva till tuva när vindarna vänder. Själv har jag hittat utdelningsstrategin som passar alldeles utmärkt för mig. I och med att det i princip är omöjligt för mig att få lägre utdelning än under 2017 blir jag automatiskt en vinnare mot slutet av 2018. Och vem älskar inte att vara vinnare?

När jag inte kunde sova här om natten låg jag och funderade på om jag faktiskt skulle kunna dubblera mina utdelningar nu under 2018. I och med att jag fick 8 tusenlappar i utdelning 2017 så skulle det innebära 16 tusenlappar i år.

SKULLE jag nu kunna uppnå detta så innebär det att utdelningarna skulle täcka upp mina hyror för 7 månader, alltså drygt ett halvår. Efter det så behöver jag alltså enbart behöva dubbelt så mycket för att aldrig behöva betala hyran under hela min livstid (förutsatt att jag bor kvar på samma ställe).

 

Hur ska jag bära mig åt?

Det kommer givetvis inte bli lätt och den viktigaste tiden är helt klart nu innan våren då majoriteten av mina bolag delat ut pengar. En höjd sparkvot skulle vara att förespråka.

På tal om sparkvot så tycker jag att jag lever som en kung, trots att jag sparar 50% av min lön. Allt handlar om att leva på ett billigare sätt och att njuta av vardagen mer. Jag har lärt mig njuta av min matlåda, och kollegorna har slutat fråga mig om jag vill ut och äta på lunchen.

Det kommer inte gå så långt så att jag börjar köra min blodpuddingsdiet, men något i närheten kanske?

Jag hoppas givetvis på att mina bolag höjer utdelningen fint nu 2018. Då vinsterna sett helt OK ut för majoriteten av bolagen skulle jag inte säga att det är helt omöjligt. Såhär såg höjningarna ut bland bolagen 2017:

Axfood +1 kr

Astra Zeneca +1,48 kr

Atlas copco + 0,5kr

Castellum +0,75kr

Cloetta +0,25kr

Diös -0,85kr

Handelsbanken +0,5 kr

H&M +0kr

Industrivärden  +0,25 kr

Investor +1 kr

Kinnevik +0,25 kr

Kopparbergs +1,5kr

Latour +0,31 kr

Paradox Interactive +0,33kr

Saltängen Property Invest +0kr

SEB +0,25kr

Skanska +0,75 kr

Swedbank +2,5kr

Själv tycker jag att det är väldigt svårt att räkna på utdelningstillväxt. Kanske får man en hum om detta när man hållit på några år. Samtidigt är det relativt oklart vad bolagen kommer dela ut nuvarande år (ta exempelvis H&M).

Det jag däremot kan påverkar är sparandet, och här ska jag jobba minst lika hårt som tidigare för att få en kalasbra sparkvot. Nu har jag dessutom en ökad bloggintäkt som skjuter på mig bakifrån, så omöjligt är det helt klart inte…

 

Att inte ta för stora kliv

Sedan tänker jag kring det som Farbror Fri sa till oss för en tid sedan, nämligen att det är dumt att gå ut för hårt. Han har sett många genom åren som tänkt: ”AHA! Nu ska jag köra 70% sparkvot i ett år”, och att det sedan blivit allt för tufft. Är det kanske just precis det jag håller på att göra nu?

Å andra sidan tror jag på att ta ett par hundår för att kicka igång utdelningsmaskinen på allvar. Se det lite som en brasa; när väl den fått fart så brinner den på av sig själv.

Sambo KTM påpekar dock ofta att jag måste kunna leva också, och det har hon givetvis helt rätt i.

 

Spara Klokt

En blogg som ständigt tipsar om fina sätt att öka sitt sparande i vardagen är Spara Klokt. Den bloggen bör ni helt klart följa om ni vill öka era chanser för att bygga en hållbar portfölj med fina framtidsutsikter

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x