Igår var det #uppesittarkväll som streamades på en av mina datorskärmar, trots att det fortfarande är ett antal dagar till ny lön för de allra flesta. I just det här inlägget pratar jag lite kring vad jag är sugen på att köpa för det jag sparar.

För er nya läsare så är uppsittarkväll helt enkelt kvällen då vi alla sitter på Twitter och snackar kring vad vi tänkt köpa kommande månad. Oftast sker det här kvällen innan löning, men igår var det lite annorlunda då det faktiskt bara är den 18:e december. Varför vet jag inte, men troligtvis är det för att de som faktiskt ställer upp och gör detta möjligt också ska ha lite julledigt och äta sin julmat.

Just att uppesittarkväll var så pass tidigt verkar ha retat många. Läste en del på Twitter där somliga skrev att det förstörde lite stämningen och traditionen. Och visst är det så. En stor del av just uppesittarkväll är ju att lönen faktiskt trillar in på kontot när sändningen slutar.

Tycker i alla fall att det var en awesome kväll. Däremot kan jag tycka att det pratades och skämtades allt för mycket om att äga Bitcoin och att sälja H&M. Jag har ju alltid varit en förespråkare kring att köpa bolag som har en fantastisk historik men som för tillfället inte presterar tipp-topp.

Helt klart medförde gårdagens sändning att nog många börjar tvivla på H&M ännu mer än tidigare. Det största felet som många gör är givetvis att köpa aktier när alla pratar om hur bra det går, och sedan sälja när väl vindarna vänder och ingen längre vill äga. Så gäller det även generellt på börsen.

För er som inte hann med sändningen igår så går det alltid att kika på den retroaktivt:

 

Tråkigt var i alla fall att inte Philip och Nicklas var med. Även om gårdagens Uppesittarkväll var helt fenomenal på många sätt och vis så känner jag att det liksom saknades något viktigt. Vi fick i alla fall höra rejält fina ord från Nicklas under första delen av programmet innan killarna försvann. Lite som nutidens William Wallace:

Det här ska jag köpa

Som vanligt vill jag nyttja den delen av lönen som jag har kvar efter all konsumtion till att fylla på mina nuvarande innehav. Bland dessa finns det givetvis de som jag tycker är extra köpvärda just nu:

 

SKISTAR (länk till Avanza)

Skidbolaget som nu börjat vandra sidledes från att ha ökat rejält under senare tid. Jag tror på branschen och jag är särskilt intresserad då jag inte har så mycket inom just resor och fritidsaktiviteter. Skistar har en enormt bra position och om inte den globala uppvärmningen skenar så tror jag att bolaget kan tendera att gå riktigt start under lång tid.

Fördelen är dessutom att bolaget delar ut i december, vilket för många är en relativt svag utdelningsmånad.

 

OMEGA HEALTHCARE INVESTORS (länk till avanza)

Jag tog in det här bolaget under Black Friday och har inte fyllt på något mer sedan dess. Det här är ett bolag som jag vill ska växa till sig i portföljen och som jag tror kommer vara en stark spelare utdelningsmässigt framöver.

Aktiekursen har gått sådär sedan 2015, varav jag tror att det är ett fint läge att öka extra just nu. Synd bara att courtaget är mycket dyrare när man handlar amerikanska aktier.

 

REALTY INCOME CORP (länk till avanza)

Trots att SEK:en förstärkt hyggligt mot dollarn på senare tid så tycker jag att det är fint köpläge i amerikanska bolag. Jag siktar på 30% utländska aktier då jag vill att majoriteten av portföljen ska bestå av svenska innehav.

Skrev mer om Realty Income och varför jag tror att det är ett bra utdelningscase igår.

 

Skanska (länk till Avanza)

Är det någon gång jag tycker att det är extra värt att fylla på i denna byggjätte så är det nu. Jag vill att bolaget ska segla upp på en topp 5 bland mina största innehav från en nuvarande 7:e plats. Tror att Skanska kommer spela en stor roll i vårt samhälle framöver

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x