Ingen har väl missat fenomenet med Bitcoin? Från 2016 och framåt har utvecklingen varit helt galen och ingen vill väl stå utanför denna ”pengamaskin”…eller?

Jag har en plan med mina investeringar, och det är att jag alltid ska veta vad jag investerar i. Investerar jag i ett bolag ska vill jag veta vad bolaget sysslar med och helst även ha en förståelse kring dess framtidsutsikter.

Tyvärr vet jag inte vad jag investerar i om jag skulle köpa Bitcoin, och därigenom håller jag mig utanför. Jag blir dessutom rädd när kollegor numer i fikarummet börjar resonera om Bitcoin och frågar varandra om hur man handlar eller får tag i dessa.

Att kollegorna dessutom är sådana som aldrig annars pratar om aktier och troligtvis aldrig har investerat tidigare gör mig ännu mer rädd. Vad händer med dessa nya ”investerare” om Bitcoinpriset plötsligt faller likt Ericsson år 2000? Då dröjer det nog en livstid innan dessa människor vågar sätta sina pengar i arbete igen.

Samtidigt som många resonerar kring att det här är en bubbla finns det många andra som menar att det inte kan vara en bubbla. Det galna är kanske att det egentlige inte finns något att jämföra med när det kommer till Bitcoin, så rent krasst kan priset fortsätta uppåt i all oändlighet. Att tänka på Bitcoin är som att tänka kring vårt universum, det gör en bara förvirrad.

Jag har nära släkt som sålde Bitcoin för många år sedan då priset ändå föll kraftigt. Givetvis är de väldigt ledsna idag, precis som att många andra är ledsna som inte ens köpt en biljett för att få åka med på tåget.

Äger du Bitcoin?
×

 

Den stora frågan är dock – är Bitcoin en investering? Någon som skrivit en bra artikel om just detta är Aktiepappa, kom ihåg att läsa det inlägget:

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x