Genom att köpa aktier i ett bolag blir du delägare i soppan. Är du dessutom långsiktig vill du att bolaget ska prestera bra över tid och att soppan ska smaka bättre med åren. Jag inser nu sakta men säkert att jag knappt stödjer mina bolag i dagsläget, vilket kanske är ett problem?

När du köper aktier i ett bolag stödjer du på sätt och vis bolaget. Bolaget får in pengar som de kan välja att investera på olika vis, vilket såklart är schyst. Å andra sidan kan man tänka sig att även stödja bolagen i det privata livet genom att utnyttja deras tjänster och produkter.

Såhär ser min portfölj ut idag:

[visualizer id=”7613″]

 

Starbucks

Jag gillar bolagets produkter men skulle sällan kunna tänka mig att köpa en ute-kaffe varje vecka (än mindre varje morgon). Att vi sedan inte har Starbucks där jag bor gör det hela inte lättare.

 

Cloetta

Själv älskar jag Godis men då jag oftast går på dieter för att jag äter lite för stora matlådor så uteblir godiset. Kring påsk brukar jag däremot lyxa till det med en REJÄL påse då det dessutom brukar vara billigt.

H&M

Jag handlar sällan på H&M. I stället styckköper jag kläder på Cubus då de brukar ha en fantastisk rea och fina rabattkoder med rätt långa mellanrum. Behöver jag en skjorta för kvällen så lånar jag hem den från Dressman och lämnar igen den morgonen därpå med kvitto (skojar givetvis).

 

Paradox Interactive

Det enda spelet som jag prioriterar att spela nu med fulltids jobb och bloggande är League of Legends. Detta ger mig ingen avkoppling direkt.

Tieto

Har få IT-tjänster som vänder sig till den privata människan. Stora fina lösningar för kommun, landsting och liknande finns dock.

 

 

Axfood

Är väl de bolag jag stödjer mest i min portfölj då vi handlar kontinuerligt på Willys som ingår i Axfood. Här blir det helt klart x antal tusenlappar per år utöver de aktier jag köper.

 

Johnson & Johnson

Använder deras tandtråd, but that’s it!

 

Den stora frågan är: blir detta ett problem? Ska man älska bolagen av den anledning att du själv älskar deras produkter? Älskar du inte bolagen annars? Om jag handlar kläder på Cubus i stället för H&M, vad säger det egentligen?

Aktiepappa skrev nyligen ett liknande inlägg där han reflekterar mer kring detta.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x