När det kommer till utdelningsbolag med god kvalité är det nog få som kan mäta sig med Johnson & Johnson. Bolaget har överraskat mig flera gånger och nu senast höjde man utdelningen med 7,1%.

 

Makalös utdelningshöjning

Skulle jag välja enbart ett bolag att behålla bland mina Utländska aktier så skulle det nog vara Johnson & Johnson (JnJ). Det här är ett ytterst stabilt bolag som levererat år efter år efter år och som aldrig tycks göra investerarna besvikna.

Bolaget har höjt utdelningen 56 år i rad och nu senast höjde man kvartalsutdelningen från $0,84 till $0,9, vilket då resulterar i en procentuell ökning på 7,1% (avrundat nedåt)

Jag har precis uppdaterat mitt inlägg kring Johnson & Johnson’s utdelningshistorik. Det hittar du här:

Johnson & Johnson Utdelningshistorik (2018)

 

Förhoppningsbolag?

Det är nog vanligt att man jämför läkemedelsbolag med forsknings och förhoppningsbolag, men det är nog en stor miss. Johnson & Johnson verkar inom 3 stora områden; läkemedel, hälsovårdsprodukter och medicinsk utrustning.

Du får alltså en bra spridning inom många områden och inte alls ett förhoppningsbolag som enbart inriktar sig mot forskning.

Jag tycker om JnJ då de också visar på stabilitet. Exempelvis sjönk kursen i JnJ enbart 10% under krisen 2008 medan S&P500 föll nära 39%. Bolag som står sig väl i kriser är också de bolag som jag gillar extra mycket.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x