Såg här att min första utländska utdelning trillat in på kontot, nämligen Starbucks. Det blev ingen stor slant men många bäckar små som det så kallas. Dessutom rullar ju alltid utdelnings-snöbollar långsamt till en början.

screenshot_2

Ser här att källskatten dras automagiskt, något som är toppen! Har även hört att man kan få tillbaka en del av skatten efter ett antal år om man som jag samlar utländska innehav på ett KF, men är inte 100 på hur det där funkar och hade tänkt ta och läsa på mer om ämnet. Kommer givetvis också skriva om varför man ska lägga sina utrikiska innehav i ett KF men så långt har jag inte hunnit. Minns att det var en sak som jag funderade mycket på när jag själv startade min resa.

Fantastiskt med +17 kr bara sådär. Pengar som jag hade fått även om jag legat och pillat naveln hela dagen 🙂 Nu är däremot inte tanken att jag ska ligga och pilla naveln utan verkligen slita som en hund för att få utdelningarna att växa.

Förhoppningarna är att Starbucks kommer få en fin fortsatt resa framöver. Tycker själv om bolaget då det var det enda kaffet som jag tyckte smakade vettigt när jag var i USA (nu var det många år sedan i och för sig). Dricker en kopiös mängd kaffe, det ska gudarna veta. Här ser ni hur jag en gång tänkte utvidga mitt kaffe-imperium.

Se bara på kursen de senaste åren. Vilken fantastisk syn 🙂

screenshot_1

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x