Mina tankar svänger rätt så kraftigt. Från att vara inne på att sälja mina aktier i Kopparbergs så har jag nu köpt nya. Det kanske är förnuftigt eller dumt, men vi som lever vi får se…

Länk till bolaget hos Avanza

Vissa tycker att det är omoraliskt att ha alkohol i portföljen i och med att det är skadligt för hälsan. Det tycker jag är ren bullshit. Alltså inte att alkohol är skadligt för hälsan i för stora mängder, det har vi ju bevis på, utan att inte äga det i portföljen för att det är moraliskt fel.

Vill jag investera i socker, alkohol, snus eller spel så gör jag det. Enda kravet jag egentligen har är att jag ska tro på det bakomliggande bolaget och deras vision framåt.

I veckan blev det i alla fall köp i Kopparbergs B

Aktie Köpkurs Antal Summa (ink. courtage)
Kopparbergs B 200 kr 10 2 019 kr

 

 

Varför var jag sugen på att sälja?

Jag tror största anledningen till mitt sälj-sug faktiskt är svårigheten att handla denna aktie. Visst, det är ju bara att klicka Köp på Avanza så har du ett antal aktier i portföljen, men jag tänker snarare på förutsättningarna.

Som många av er vet är det minsta courtaget 19 kr när du handlar aktien. Detta för att bolaget är listat på Nordic MTF i stället för Stockholmsbörsen. Till dagens kurs måste du handla 37 stycken aktier i bolaget till ett totalt värde på 7641 kr för att optimera courtaget.

Det här är givetvis otroligt trist. Jag gillar att kunna köpa i ett bolag kontinuerligt och faktum är att jag kan köpa Castellum 19 olika gånger för att komma upp i courtaget för ett köp i Kopparbergs.

Samtidigt är det kanske dumt att klaga? Det fanns en tid före min då man betalade 99 kr i courtage för en enskild order.

 

Varför köpte jag?

Med tanke på den otroligt varma starten på sommaren och fotbolls VM så tror jag att bolaget kommer leverera riktigt bra försäljning. Det här är givetvis ett riktigt kortsiktigt tänk, men jag tror och hoppas ändå på Kopparbergs expansion och framfart även i det långa perspektivet.

”Vi ökar, vi vill öka, och vi skall öka”, Peter Bronsman, VD och medgrundare

Den brittiska marknaden är fortfarande den absolut viktigaste för bolaget och självfallet är det så att den sjunkande pundkursen drabbat bolaget negativt. Har man dock is i magen och inser att pundet någon gång kommer öka i värde så kanske det just nu är ett ypperligt köpläge.

Men åter igen! Tänk på courtaget. I det här inlägget ser du snabbt hur otroligt fel det kan bli (det var på den tiden då Avanza inte skrev ut courtaget i klartext vid köp av aktier).

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x