Idag fyller en av mina favoritbloggar år och det hade jag tänkt att med ett extra litet inlägg. Det är nämligen Aktiepappa som fyller 2 år idag, en blogg som varit en fantastiskt inspirationskälla till mitt egna sparande.

Jag och Aktiepappa startade våra bloggar ungefär samtidigt och tillsammans har vi följt varandras resa under dessa hissnande börsår.

Aktiepappa är nog mest känd för sina inspirerande investeringar i IPO:er (bolag som precis börsnoteras) och ska jag vara ärlig hade jag svårt att tro på den här investeringsstrategin. AP har dock visat att det även där går att finna framgång och förvånat mig tillsammans med många andra.

Min egen blogg fyller år i oktober och för snart ett år sedan gjorde jag mitt första ”födelsedagsinlägg”. Hade helt glömt bort att jag gjorde ett quiz om mig själv och det quizet är fortfarande aktivt via länken ovan om du vill anta utmaningen.

Rekordet i Quizet fick Eva, tätt följt av Trogna Följaren som kommenterat här så länge jag kan minnas 😀

 

Hur firar jag födelsedagen?

En stor fundering är vad jag ska göra själv om ett par månader när bloggen fyller år… Jag måste ju försöka toppa quizet.

Något jag alltid velat göra är att göra en riktigt stor gräddtårta och sedan sitta med en sked och äta direkt från den, alltså utan att skära upp den i bitar som man alltid gjort. Jag skulle till och med kunna dekorera den med ett visst aktie-tema och kanske blir jag första ekonomibloggaren som gjort sin egna tårta.

Det tråkiga med att vara anonym bloggare är ju att man inte kan filma sig själv när man har en sådan Tårt-frossa. Fast å andra sidan…hur roligt hade det varit för er att sitta kika på mig när jag svullar i mig tårta?

Mitt absolut mest lästa inlägg någonsin var ju när jag firade 500.000 riksdaler i portföljen! Det skulle jag gärna vilja göra igen men har för avsikt att vänta till 750.000, vilket faktiskt inte är så långt bort.

Portföljvärde

Men vi får se, jag skulle lika gärna kunna hitta på något annat roligt. Har ni något förslag får ni gärna skriva en kommentar här nedan 🙂

Återigen. TACK Aktiepappa för att du fortsätter förgylla vår vardag.

0
Kommentera gärna :)x
()
x