Visionen som bolaget har är att verka för att vara Sveriges mest attraktiva fastighetsbolag. En stor och mäktig vision måste jag säga. Siktar man högt hamnar man oftast högt också.

Utdelningspolicyn är att ha en god utdelningstillväxt och att dela ut minst hälften av nettovinsten till från verksamheten. Älskar verkligen bolag som tar försöker att dela ut större delen av vinsten i stället för att förvalta den själv. Det visar att bolaget vill gynna de som tror på dem.

”Aktien ska ha en god utdelningstillväxt över tiden.”

Under de senaste 10 åren har utdelningen höjts med i genomsnitt 8% varje år. Det känns som att man får vara riktigt nöjd med det.

Den nya utdelningen för 2017 blev 3,3 kr/aktie, vilket kan jämföras med 2016 års utdelning på 3,1 kr/aktie.

När vi väl pratar utdelningsprestationer kan vi då säga att Hufvudstaden höjt utdelningen 19 år i rad. Det är samma antal år som Castellum, ett av mina kärninnehav.

Inte bara utdelningar har varit till belåtenhet. Kikar vi på hur aktiekursen utvecklats kan man inte bli annat än imponerad.

Visste du?

Under 2018 öppnar H&M-gruppens nya varumärke Arket sin första butik i Sverige. Detta blir i en av Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan.

 

Äger ni Hufvudstaden? Vore även kul att veta hur länge ni ägt bolaget i sådana fall 🙂

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x