Jag säger som Kurt Ohlsson skulle sagt:

Det där var bägaren som fick den sista droppen att rinna över

Som vanligt är jag otroligt ledsen att jag skriver massa skit om banken. Jag har varit kund i alla år och kanske är det bara jag som haft otur?

Min frustration började med det otroligt dyra pensionssparat jag haft via banken som faktiskt (tro det eller ej) innebar en negativ avkastning för mig på relativt lång sikt (10 år). Det hade alltså varit bättre för mig att ha pengarna under madrassen.

Har du inte läst det inlägget rekommenderar jag att du gör det (dock inget måste för fortsättningen).

 


 

Men det är en sak. Det handlar ju bara om pengar, eller hur? När däremot banken ser till att skapa oro och otrolig förvirring för ens förälder har vattnet redan runnit över bägaren. Och oj vad vattnet runnit över nu. Det till och med så jag funderar på om det finns något vatten kvar.

Vill inte gå in i detalj på vad som hänt men låt mig säga som så att Swedbanks misstag kostat mig väldigt mycket tid och kraft. Som vi vet är tid värt mer än pengar. Det är med vår tid som vi byter till lön.

 

Varför har jag då kvar Swedbank som bank?

Det är en mycket bra fråga. Som vanligt handlar det nog om lathet. Hur många av er går igenom försäkringar för att hitta det allra bästa? Man tar sig inte tid helt enkelt. Det blir bara ytterligare ett moment som man ska fixa i livets ekorrhjul.

 

Varför väljer jag då att köpa aktier i Swedbank fortfarande?

Swedbank är en väldigt liten post för mig och som ni vet har jag strategin att spara ett mindre belopp i många banker, dock inte allt för många. Nu är det däremot nära att byta Swedbank mot Nordea, trots att man självklart inte enbart ska titta på personliga referenser och erfarenheter i sina aktieval.

Men att gilla det man investerar i är en otroligt viktig grundpelare för mig, det ska gudarna veta (om det nu finns några).

 


 

Lite kuriosa

När jag var som mest irriterad på ett besök hos Swedbank sa jag faktiskt till hon jag pratade med att jag funderade på att göra mig av med mitt innehav i Swedbank. Hennes svar var kanske klockrent men inte det jag väntat mig:

Men då har du ju fått bra utdelning i alla fall!

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x