EQT ser jag lite som ett investmentbolag, även om detta i korrekta termer är ett riskkapitalbolag. Ska man beskriva EQT så är det en differentierad och global investeringsorganisation (eller riskkapitalbolag) med en 25-årig historia av att investera i, utveckla och äga bolag, med en historisk attraktiv och stabil avkastning. Man äger helt enkelt bolag, i hopp om att bolagen ska bli ännu bättre i framtiden.

Dark kitchen

Idag läste jag en intressant artikel om att EQT satsar stenhårt på vad man kallar för ”dark kitchen”.

Vad är då dark kitchens? Ja, det är helt enkelt en restaurang som enbart fokuserar på att leverera mat hem till kunden. Läget för restaurangen blir således mindre viktig och man kan fokusera på att göra din upplevelse i hemmet ännu bättre.

Självklart kan man tycka att det här enbart kommer vara en fluga i pandemin. När väl allt lagt sig så kommer folk vilka gå ut och äta igen. Och visst är det så, men jag tror också stenhårt på den lata människan som gärna vill beställa hem mat till dörren. Kanske är detta inget för oss sparare, men klart är att det kan ge en väldigt trevlig upplevelse.

Efter pandemin kommer folk ha kört in sig i att äta framför Netflix så det här kanske inte är en dålig idé trots allt…

Det är nu Curb Food som vill ta idén till Sverige och därför tar bolaget in 33 miljoner från EQT ventures.

 

Låter andra göra det stora jobbet

Själv kan jag bara på hobbynivå sätta mig in i alla trender och själv fundera över om det kommer bära frukt eller ej. Jag har ett 8 timmars jobb där jag sitter och knackar kod så tid finns helt enkelt inte till noggrannare analyser. Därför investerar jag i EQT som gör detta åt mig.

Ibland känns det som att jag var en av få i Twittersfären som inte sålde EQT precis efter IPO:n. Visst var det en fin uppgång precis vid noteringen, men lyckan har varit ännu bättre efteråt.

Bilden visar alla mina köp i EQT

 

Vi måste tänka på längre sikt

I boken Rich Dad, Poor Dad får vi läsa om två 9-åriga pojkar som frågar en av deras rika pappor om hur man blir rik. Pappan utsätter dem för ett test där han erbjuder dem en högre lön på det extra lördagsjobb som pojkarna har. Från 10 cent i timmen till 25 cent i timmen. Belöningen kommer dock inte direkt utan pojkarna tvingas vänta länge.

Jag ska inte spoila allt i boken men scenariot visar hur majoriteten av människor tänker. Vi är giriga. Vi tar hellre en säker tusenlapp idag än att vänta 5 år på att denna troligtvis ska förvandlas till två tusenlappar. Det här är helt klart den största barriären som du måste ta dig igenom för att bli miljonär.

Själv skulle jag gärna se EQT som mitt största bolag. Teorin är att avkastningen kommer vara riktigt god tills den dag jag fyller 40 och kan börja leva på mina utdelningar. Använd gärna formeln till ekonomisk frihet som jag länkar här nere:

Formel för Ekonomisk Frihet

 

Parentes

Dagen till ära får du exakt 3 stycken aktier i EQT för den berömda gränsen 597 kr. Läs gärna mer om den gränsen och varför jag handlar där.

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x