God morgon på er Vänner!

Igår publicerade jag en tweet på Twitter som verkligen bubblade upp. Kan i ärlighetens namn konstatera att ingen annan tweet jag gjort fått lika stor publicitet. Ämnet var höjd skatt på ISK och KF.

 

Till er som missat

Läs min artikel kring förslaget om höjd skatt på ISK och KF

Det här är gammal skåpmat!

Visst är det så. Nyhetens behag har blåst ifrån och idag pratar vi sällan om höjningen. Jag kanske till och med vågar mig på att påstå att det uppstått en acceptans hos folket.

Och på sätt och vis är det väl ändå accepterande för allmänheten? Höjningen kommer inte vara särskilt märkbar på deklarationen 2018, men OJ vad den kommer att kännas i det längre perspektivet. Tyvärr är vi människor i naturen väldigt kortsiktiga. Belöningar eller tråkigheter väldigt långt fram tenderar vi att glömma bort.

Klart är i alla fall att effekten och missnöjet vid denna höjning blev galet mycket större än förra gången skatten höjdes för Isk och KF.

 

Slutar aldrig kämpa

Sverige är inte så stort som många av oss tror och vi kan helt klart alla göra skillnad om vi engagerar oss, därigenom är jag toppenglad för alla delningar min Tweet fick!

Det jag är orolig för är som sagt att många släppt detta helt och accepterat faktumet. Nästa gång som en höjning lägga fram på bordet kommer nog diskussionen gå såhär:

Ja förra gången vi höjde tog det ju hus i helvete! Men det drog över rätt snabbt… det gör det nog denna gång också. Let’s do it! Ladorna måste trots allt fyllas.

Min tanke och förhoppning är att det här ska vara en så pass glödhet sten att ingen politiker vågar ta i den, ens med tång. Att däremot diskutera ett mer förmånligt sparande ska vara ett ämne där många röster kan vinnas och som många partier vill eftersträva.

Därför vill jag aldrig sluta tjata kring ämnet…

Därför fortsätter jag att jämföra Ulla Andersson med den onda vargen från Robin Hood (för visst är han en varg?)

Därför vill jag Tacka för att ni fortsätter tro på vår kamp, för det bevisade ni igår att ni gör.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x