Igår var det mathandel som stod på schemat för mig och sambo KTM. Vi har ingen speciell tid för vecko- eller månadshandling men brukar se till att bunkra extra när det är billigt.

 

Grädden

Just den här bilden visar grädde från Willys som du i veckan kan få till ett riktigt bra pris. Willys ingår som ni vet i Axfood som jag för övrigt väljer att fylla på rätt friskt i just nu efter Q3 rapporten.

Nu tänker ni säkert:

”Vad tusan ska ni med all den där grädden till? Den kommer ju bli gammal!”

Visst hade det kunnat vara så att vi är otroligt förälskade i gräddtårta (på matlagningsgrädde), men så är inte fallet. Den här grädden använder vi till våra matlådor då vi oftast gör olika grytor på kyckling, kött, fisk etc. Det är otroligt lätt matlagning och det blir oftast gott. Som komplement kan vi köra ris, pasta, potatis eller liknande.

Vad matlådor sparar över tid vet ni redan, så det besparar jag er… Titta bara på vad tygkassar kan spara er i stället för plastkassar så fattar ni.

Just den här grädden har dessutom extremt lång hållbarhet och vi har även sett att man kan behålla den länge efter utgångsdatum (som är nästa år). Därför köper vi mycket när det är så billigt.

 

Kaffe

Jag passade även på att fylla på mitt förråd med Zoegas kaffe som du nu får för 20 kr/förpackning i stället för 40 kr. Testar även 1 ex av deras nya julblandning. Det blir lite lotto och vi får se hur den smakar.

Nu är det säkert någon av er som tänker att jag skulle spara så mycket mer om jag köper Euroshoppers snabbkaffe i stället. Ja, men jag vill kunna leva också. Kaffe är en stor del av mitt liv som ger mig njutning. Eurosoppers snabbkaffe smakar ärligt talat fruktansvärt.

Zoega är fantastiskt, men hellre 20 kr/förpackning i stället för 40 kr tycker jag. Det antar jag att ni också tycker?

 

Pumpan

Såg även en galet stor pumpa som jag testade lyfta igår. Den var riktigt tung vill jag lova.

Med erfarenhet vet jag dock att pumpan brukar kosta under kronan / kg efter Hallowen så jag brukar vänta till dess innan jag köper. Det går att göra mycket av pumpa, och enbart Google sätter gränser.

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x