I veckan har det blivit dags för mig och sambo KTM att skriva äktenskapsförord. Jag är inte exakt säker på total kostnad men jag tror det kommer landa på ca 4000 kr när allt är betalt.

 

Äktenskapsförord – värt att betala för?

Kanske tänker du att det är idiotiskt att lägga så mycket pengar på något som du kan få mycket billigare om du gör det själv via nätet. Troligtvis finns det också gratis mallar att ladda hem som är helt kostnadsfritt. Men vi kände liksom att kontakten med jurist för att allt ska bli rätt och riktigt är värt pengarna.

Jag vet att många ser äktenskapsförord som något fult. Att lova varandra evig kärlek men att samtidigt göra begränsningar när det kommer till det ekonomiska – ska man dela på allt så borde det även gälla pengar.

Säkert är det många som också argumenterar för att man inte borde gifta sig om man tror att äktenskapet inte kommer vara för evigt. Statistiskt sett så skiljs dock 50% av de som i Sverige gifter sig, men om jag ska vara ärlig tror jag inte varannan tänker att äktenskapet kommer gå omkull när man står där inför prästen i kyrkan.

 

Köp det du vill för det du sparar

För oss har pengar aldrig varit något vi grälar om och vi vill gärna fortsätta med det. Vill jag en dag spara till en båt men sambo KTM absolut inte vill ha en båt, ja då kan jag spara till det på egen hand utan att det ska bli någon tvist. Köper du båten helt själv utan äktenskapsförord, ja då blir 50% också din f.d. partners vid eventuell skilsmässa.

Jag hörde faktiskt en kollega säga något intressant här innan Corona:

Alltså min man. Nu ska han till och köpa en fyrhjuling. Men jag vägrar. Vad ska han med det till när han redan har en motorcykel? Vi har massa annat och köpa innan det blir frågan om en fyrhjuling.

Vi har idag ett gemensamt konto med 2 kort som funkar lysande. Det var ett fantastiskt bra val att skaffa ett sådant måste jag säga! Då jag tjänar lite mer varje månad för jag över mer till kontot också.Skulle någon av oss bli sjuk, föräldraledig eller arbetslös, ja då för den andra med mer inkomst över mer pengar.

 

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte har så bra koll på det här med äktenskapsförord, varpå jag också tycker att det känns bra att anlita en jurist. Kanske har du någon erfarenhet att dela med mig dig av kring detta? Vad vi bör tänka på etc.?

0 0 vote
Article Rating
43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x