Ny lön betyder följdaktligen nytt sparande och nya investeringar. I de här inläggen har jag valt att presentera min inkomst under månaden samt vad jag lyckats spara undan. Det har blivit en liten tradition och jag har valt att fortsätta göra det även efter det att jag nådde miljonen.

Inkomster

Det har varit en brutal månad när det kommer till inkomster. Månader som dessa händer inte ofta vill jag lova. 

Jag kan även passa på att flika in att 29 000 kr inte är min ordinarie lön efter skatt. Det har blivit rätt mycket övertid under september månad så därför ser lönen ut som den gör.

Trodde också att jag fått min sista lön från mitt extrajobb men tydligen kom det lite till nu i efterhand. Hädanefter måste jag dock leva utan denna sidoinkomst då jag valt att trappa ner. Att skaffa en sidoinkomst för att boosta sparandet är dock något som hjälpt mig väldigt mycket.

Om du vill läsa mer om hur jag räknar mitt sparande så kan du läsa det här inlägget.

 

Lön  29 191 kr
Lön Extrajobb  1 642 kr
Bloggintäkter  12 270 kr
Övrigt  0 kr
SUMMA  43 103 kr

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Såhär mycket blev kvar efter det att alla utgifter är betalda. Som ni ser väljer jag att varje månad föra över en liten del till Lendify, Tessin och Kameo. Huvuddelen går dock fortfarande till min ISK/KF hos Avanza.

Avanza 21 500 kr
Lendify 1 500 kr
Tessin 1 500 kr
Kameo 1 500 kr
SUMMA 26 000 kr

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 83% 83%
  • Lendify 6% 6%
  • Tessin 6% 6%
  • Kameo 6% 6%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

0 0 vote
Article Rating
17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x