En sak är riktigt säkert, pojkar och flickor…

…nämligen att den här månadens sparande känns så galet mycket bättre än något annat sparande jag gjort. Det känns bättre än min första hundralapp jag satte in hos Avanza och det känns bättre än när jag sköt in mitt sparande i november 2018 då det såg rätt mörkt ut.

Självklart är jag medveten om att fokuset ska ligga på att spara och investera varje månad och att fortsätta se min resa som ett maraton och inte en sprint. Samtidigt kan jag inte släppa tanken att de pengar jag sätter in här och nu är viktigare än alla andra månader hitintills.

Inkomster

Här är inkomsterna från föregående lön. Dessa har jag då spenderat under månaden och i avsnittet nedan ser ni det som blev kvar.

Som jag skrev om tidigare har jag inte följt med strömmen kring hysterin att köpa hämtmat utan fokuserar som vanligt på de klassiska matlådorna.

 

Lön 34 275 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Övrigt 0 kr
SUMMA 34 275

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Lönen är långt ifrån lika brutal som samma månad föregående år. Det beror på att jag inte längre jobbar övertid på mitt ordinarie 8-17 jobb och att jag därför enbart kan luta mig mot bloggintäkterna för att höja lönen.

Till dig som läser så kan jag rekommendera att du redan nu börjar bygga upp något som i framtiden kan bära frukt. Den här sysslan bör du lägga max 5% av din ordinarie tid på men tanken är att du långsamt ska bygga upp din verksamhet som kan generera extra pengar om några år.

Det behöver inte vara bloggande eller youtube, även om det är det spåret jag själv valde. Tänk då på att det kommer dröja länge innan sysslan börjar ge resultat. Hade det varit enkelt så hade alla lyckats.

Sparande

När det kommer till sparandet i mars så har jag gjort ett aktivt val. Jag kommer inte att fördela ut något till Lendify, Kameo och Tessin i rådande läge. Anledningen är att börsen gått så galet mycket söderut men att mina alternativa investeringar tuggat på som tidigare. Jag vill helst köpa där alla andra är oroliga 🙂

 

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 25 500 kr
Lendify 0 kr
Tessin 0 kr
Kameo 0 kr
SUMMA 25 500 kr

 

Många kanske funderar på hur jag har kunnat leva för knappt 9000 kr under månaden. Svaret är väl rätt enkelt. Jag har inga lån, inga barn och en sambo som betalar hälften av utgifterna för t.ex. boende.

Dessutom har jag rätt låga fasta utgifter.

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Har ni räknat ut er sparkvot ännu?

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify.

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

22
0
Kommentera gärna :)x
()
x