Lönen trillade in redan den 23:e då den 25:e är på lördag. Inte mig emot då det finns fina köplägen där ute. Raset fortsatte nu under torsdagen och trots fint väder i midsommar råder dystra moln på börsen.

Inkomster

Först var det klagomål att drivmedlet och elen blivit dyrt. Och nu är det klagomål på dyra tomater och dyrt kaffe. Det många inte tänker på är att det är långt mycket mer än livsmedel som kommer bli dyrt. De allra flesta kommer vilja höja sina priser p.g.a. högre kostnader och allt handlar hur lätt det är att föra över ett ökat pris till sina kunder. Det här är väl lättare sagt än gjort.

Redan nu har somliga kollegor börjat prata om att vi borde få löneökningar då alla priser går upp. Har man sedan innan valt att leva på en tight budget utan vidare marginaler så förstår jag att det blir problem redan nu.

Problemet är väl att facken ska förhandla upp lönerna när väl kontrakten löper ut. Givetvis kan man alltid förhandla upp lönen själv men argumentet att det blivit dyrare där ute lär knappast funka.

På tal om dyrt kaffe finns det i alla fall ett fint erbjudande på Willys som du kan utnyttja i veckan. Det bästa är väl kanske att inte dricka kaffe överhuvudtaget. Men lite njutning här i livet ska man väl få ha.

Det här är mina egna inkomster och det är vad som är kvar av detta som jag nu för över till mitt konto hos Avanza.

 

Lön 19 817 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 4999 kr
Övrigt 0 kr
SUMMA 24 816 kr

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande. I dagsläget fokuserar jag att föra över varenda krona till börsen då både Lendify och Tessin stått väldigt stabilt under den här perioden.

Avanza 15 600 kr
Lendify 0 kr
Tessin 0 kr
SUMMA 15 600 kr

 

  • Avanza 85% 85%
  • Lendify 5% 5%
  • Tessin 5% 5%
  • Kameo 5% 5%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x