Precis innan nyår 2021/2022 tog min portfölj ett skutt över 2,5 miljoner. Det var 8 månader efter det att jag spräckte 2 miljoner. Efter det har resan gått i sydlig riktning men tack vare nysparande och en positiv börs den sista månaden så är portföljen återigen över 2,5 miljoner. Finns det då något kvar att handla?

 

Blandad uppgång

På 3 månader är OMXS30 upp drygt 8% men det är också en väldigt blandad uppgång. Industribolagen är väl de som återhämtat sig bäst som exempelvis Volvo, Sandvik och Atlas Copco. På samma gång är det en rätt bra bit kvar upp till nivåerna vi såg tidigare.

 

 

För fastigheter, byggbolag, telekom med flera så har återhämtningen inte varit lika stor. Dit hör även vissa investmentbolag där marknaden fortfarande är skeptisk.

 

Köpa nu?

Det här får en givetvis att fundera på vad man ska köpa härnäst. Jag brukar oftast handla i de branscher som har det tuffare så för egen del kommer jag fortsätta handla:

  • SBB B/D
  • Corem D
  • Cibus
  • Intrum
  • Tele2

Men med det sagt försöker jag handla lite i mina andra innehav också och chansen är stor att det blir köp i exempelvis Latour under december. Sedan får jag se om jag tar in Broadcom i portföljen.

 

Inkomster

Här är det jag lyckats skrapa ihop.

Alla belopp är efter skatt och det här är lönen jag fick förra månaden. Denna har jag då levt för under november och idag ser jag vad jag kunnat spara från den.

 

Lön 28 461 kr
Bloggintäkter 10 813 kr
Övrigt 1000 kr*
SUMMA 40 274 kr

*Sålt lite prylar på Facebook köp- och sälj. Gudarna ska veta att det är mycket jobb för pengarna, särskilt om man säljer mindre saker. Det är kreti och pleti som inte hämtar det man köpt samt folk som skriver att de ångrat sig. Är det kanske bara jag som har den oturen? 😀

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Från lönen kan jag då spara detta. Precis som alla andra månader ser jag till att föra över den absoluta majoriteten till min utdelningsportfölj. Det är sen gammalt.

Avanza 19 400 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 0 kr
SUMMA 20 400 kr

 

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Årets goda gärning

Jag får lite nu och lite då kritik att jag bara tänker på mig själv samt att jag har en snedvriden politisk syn. Det kan jag köpa men hade jag varit riktigt egoistisk så hade jag nog inte skaffat barn från första början. Jag tror också många som lagt fram den kritiken skulle bli rätt förvånade om de lärde känna mig i verkliga livet.

En gång per år skänker jag en liten slant till geeffektivt.se. Som vanligt dyker frågan upp hur pass mycket man kan lite på donationsmottagare att pengarna går till rätt saker. Det har ju framkommit både en och två gånger att även större instanser fifflat med pengarna.

Jag tänker inte stå och predika varför man ska välja geeffektivt. Personligen tycker jag personerna bakom är oerhört hyggliga och väldigt personliga samt att det är så lätt att fördela sin donation. Vill du exempelvis ge 50 kr så kan du enkelt välja att 5 kr av dessa ska gå till djurhälsa.

Det här är något jag gör en gång per år i samband med december månad då de allra flesta väljer att donera. Vill du ge en slant så är du hjärtligt välkommen.

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x