Karma är en app som gör att du kan köpa mat som restauranger och butiker inte får sålda till en billig peng. Du ser till att det inte blir något svinn plus att du bidrar till #sparadkrona. Problemet blir väl när du får mer valuta för pengarna om du köper en vanlig lunch.

Som ni kanske förstår så är inlägget inte sponsrat av Karma.

Kort om Karma

Karma är som sagt en gratisapp där olika företag kan registrera sig (oftast restauranger). Sedan kan de enkelt annonsera mat som de inte får sålt under dagen för att vi sparmedvetna ska kunna få ta del av billig mat samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö.

Du registrerar vilka ställen du vill följa och sedan får du notiser i mobilen när maten finns redo. Betalningen sker direkt via appen innan du hämtar maten.

 

 

Så till det tragiska med detta

Klockan hade hunnit bli ca 16:30 och jag befann mig fortfarande på jobbet. Det plingade till i telefonen. Tydligen fanns det schnitzel och potatis att rädda på en närliggande restaurang!

Tänkte att jag ville testa appen så jag bokade maten och cyklade förbi restaurangen på väg hem från jobbet. Du ”paxar” maten direkt via appen och betalar den direkt. Sedan får du en digital biljett precis som när du bokar bio. Faktiskt mycket smidigt.

Som svensk tittar jag varken i pizzakartonger eller liknande när jag får maten. Du litar på att kocken gör det rätta och vill sällan konfrontera någon på plats. Att skriva om det på bloggen dagen därpå går däremot bra verkar det som…

Priset jag betalade var 39 kr. Det ordinarie priset för en lunch är 90 kr. En rätt bra rabatt med andra ord.

När jag kom hem såg jag 2 stackars potatisar samt en torr schnitzel utan sås eller sallad. Deltagarna på farmen får till och med mer mat än detta.

 

Karma är inte rätt syndabock

Självklart är det inte Karma som rår för detta. De är bara en medlare bland matsvinnet. Jag antar att restaurangerna själva väljer vad man stoppar i lådorna och detta har Karma ingen koll på.

Men visst är det ett problem med tjänsten, d.v.s. att du inte vet exakt vad du kommer att få. Det blir lite som ett kinderägg, men där vet du i alla fall att chokladen är god.

 

Problematiken med matlådor

Samtidigt förstår jag att det inte är lätt. Jag menar, hur många gånger har jag stått i samma sits när jag portionerar ut mina egna matlådor – du har lite mat kvar, lite för mycket att lägga i en redan fylld låda men samtidigt lite för lite att lägga i en ny. Ett vanligt problem bland oss ”matlådemänniskor”

Matlådor är ett sätt för mig att uppnå 60% sparkvot varje månad. Karma kommer göra så att jag inte uppnår den kvoten. Så appen åker i soporna.

matlåda

Mina matlådor

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x