Sällan reflekterar jag över hur billigt jag faktiskt bor. När jag ser månadshyror på lägenheter likt dessa så inser jag dock att jag har det rätt bra ur ett sådant perspektiv.

Det i särklass mest uttjatade spartipset efter ”Laga dina egna matlådor” bör ändå vara:

Bo inte större eller dyrare än vad du behöver

Behöver du inte ytan, ja varför då betala för den? Kan du leva med att bo lite längre från centrum, ja varför inte göra det?

Bara det faktum att jag om det spartipset här på bloggen får mig nästan att framstå som Kliché-Kjelle på sätt och vis.

Nåväl! Av en händelse råkade jag komma över annons på blocket där man hyr ut en 3:a i Stockholm för 27.000 kr / månad. Visst, det är ett fantastiskt läge, det finns balkong samt diskmaskin men i övrigt är det långt ifrån ett palats.

OBS! Nu verkar priset vara sänkt till ”enbart” 25.000 kr / månad, men när jag kikade första gången var det 27.000 kr. Ni kan se skapelsen här:

Länk till bostaden

Själv betalar jag 4200 kr i avgift för bostaden varje månad. Det delas då på 2 då vi är två som bor där. I avgiften ingår även el, bredband, parkering och en sjukt läskig katt som ibland stirrar in i vårt köksfönster. Visst, jag vet, jag jämför en bostadsrätt med en hyresrätt, men ändå liksom.

Har man en sådan månadskostnad för enbart hyran så begriper jag att det blir svårt att spara något. Skulle det bara vara jag som bodde där så skulle jag inte ha råd att betala hyran ens en gång. Kanske att jag och sambo KTM överlevt om vi bodde där tillsammans, men det skulle inte bli mycket över.

Det som däremot talar för den här lägenheten är att den kommer möblerad. Och vem vet, kanske kan du hitta några fina ekonomiböcker där i bokhyllan? 🙂

 

Betalar ni 27.000 kr i hyra varje månad?

32
0
Kommentera gärna :)x
()
x