Sommaren är den tid då vi kan slappa lite extra och kanske ha något extra podd-avsnitt i örat. Jag har lyssnat på det senaste avsnittet av Börspodden från i onsdags där uttrycket ”Petrusko-semester” myntades.

Sammanhanget var att inflationen diskuterades. Här menar Skogman att inflationen lyser med sin frånvaro då resenärer tycks slänga hundratusentals kronor på dyra semestrar i Italien.

”Det är inte direkt någon Petrusko semester att cykla i skogen och läsa tidningen på biblioteket”

Jag har spolat fram till den delen av avsnittet så du själv måste leta åt det. Ett väldigt bra avsnitt och Börspodden är numer en av mina favoriter bland andra poddar.

Först och främst vill jag bara meddela att jag ser mycket upp till allas vår bloggare Petrusko och hans tänk påminner väldigt mycket om hur jag själv resonerar. Det kanske inte heller är så konstigt då han var en av mina inspirationer som fick mig in på börsen. Skillnaden är väl att han började när han var 10 år och att jag snarare var närmare 30 innan jag köpte mina första aktier.

Jag har för mig att idén om att läsa tidningen på biblioteket snarare är något som kommer från Miljonär innan 30, men jag kan ha fel. 

Hursomhelst så är det alltid komiskt att många av oss bloggare framställs som tråkiga personer som inte lever livet fullt ut – att vi bara sparar och sparar och glömt bort att leva.

Självklart kan jag inte tala för alla men själv ser jag till att unna mig, men inte hela tiden. Under min tid som bloggare har jag fått vissa kommentarer om min snålhet samt att jag borde unna mig mer. Att jag är snål kan jag väl inte heller påstå, men däremot bjuder jag inte folk till höger och vänster hela tiden. Nu senast bjöd jag förvisso fruns familj på hotellövernattning samt nöje för ca 6000 kr. Det här är inget jag gör varje år.

Kanske låter det som en klyscha men många glömmer att nöjen blir roligare om du slutar unna dig varje dag utan i stället satsar på några tillfällen. Vi vuxna har kanske glömt bort det barnen tidigt får lära sig, d.v.s. att julafton inte kan inträffa 365 dagar om året…

Kika gärna in på Petruskos blogg lite nu och då. Läser du den här bloggen så är chansen stor att du hittar mycket läsvärt även där

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x