Jag har alltid tyckt att eventet Black Friday bara blir längre och längre. Det började med att vissa butiker tjuv-startade torsdagen innan, och nu har vi i stället fått en Black Week. Jag hörde att vissa butiker redan började med reorna för 2 veckor sedan…

Redan igår började det trilla in SMS i min telefon från butikerna. Fler och fler butiker har börjat fråga om man vill bli medlem när man handlar där. Blir du medlem skriver du oftast in ditt mobilnummer och butikerna kan skicka ut sms likt de ni ser i bilden ovan när det blir dags för något större. Smart marknadsföring helt enkelt!

Läste nyligen en artikel på DI där man också varnar för Black Friday. Man har nämligen sett hur butiker börjar höja priserna successivt redan i september för att sedan kunna göra en riktigt bra rea i november och inte påverka marginalen allt för mycket.

Här är en tabell som visar lite det fenomenet:

Prishöjningar mellan 1 sep och 20 nov 2019

KATEGORI ANDEL AV PRODUKTER SOM ÖKAT MER ÄN 10 PROCENT I PRIS GENOMSNITTLIG PRISHÖJNING PÅ DE PRODUKTER SOM ÖKAT MER ÄN 10 PROCENT I PRIS
Mobiltillbehör 11% 50%
Batterier och Laddbart 6% 46%
TV 16% 46%
Barnkläder 27% 41%
Skor 25% 40%
Båttillbehör 46% 39%
Graviditet och Amning 10% 38%
Möbler 42% 37%
Kastruller och Stekpannor 24% 37%
Blenders 25% 36%
PlayStation 4-spel 14% 36%
Barnskor 38% 34%
Eltandborstar 19% 34%
Badrumstillbehör 7% 34%
Heminredning 45% 33%
Högtalare 16% 33%
Parfym 26% 32%
Väskor 32% 31%
Rakapparater och trimmers 13% 31%
Plantor 21% 31%

 

Oavsett detta så tycker jag faktiskt om att handla under Black Friday, tro det eller ej. Det är inget som jag på något vis vill försöka dölja.

Redan efter sommaren ser jag till att avvakta med mina köp för att jag vet att det blir billigare nu i november. I och för sig är detta rätt bra då jag med säkerhet vet att jag verkligen behöver just den prylen jag tänkt köpa.

Men om jag ska vara ärlig så känner jag lite att jag måste handla något nu när priserna sänks. Jag vet, dessa ord borde inte komma från någon som mig, men det är så jag känner kort och gott 🙂 Jag vet inte om någon annan känner typ samma sak?

Nu är jag långt ifrån en sådan person som handlar upp hela lönen (eller ännu värre, tar lån för att handla). Däremot tycker jag om att bunkra på det jag använder ofta.

  • Proteinpulver
  • Vitaminer
  • Tandborsthuvuden till eltandborstar
  • Rakblad
  • Schampo
  • Träningskläder
  • och mycket annat

Troligtvis bunkrar jag för mycket då vårt förråd hemma är alldeles för stort och vi börjar få problem att få plats med saker. Nu har jag i alla fall sagt åt mig själv att inte köpa prylar som jag redan har mycket av.

Till detta kan jag passa på att tipsa om ett inlägg jag skrev tidigare: 5 saker jag gärna lägger pengar på.

Har ni tänkt köpa något under veckan?

0 0 vote
Article Rating
21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x