Torsdag blir helt klart en rapporttung dag där många frågetecken troligtvis kommer redas ut. Visst hänger ni med?

 

Summering av rapportdagen

Rapporterna tycker jag var en besvikelse bland mina bolag när vi kikar på sista raden. Däremot överraskar i stort sett alla bolag positivt utdelningsmässigt. Dagens stora förvåning är givetvis att Intrum behåller utdelningen och inte gör en större sänkning som många trott.

 

Intrum (ca 07:00)

Intrums justerade rörelseresultat uppgick till 1 928 miljoner kr i Q4 för 2022. Det här var klart sämre än de väntade 2 048 miljoner.

Förvånat är att utdelningen blir oförändrad och landar alltså p 13,5 kr/aktie. Många blev väldigt förvånad då direktavksatningen nu är nära 10%.

VD:n (den nya och nu sittande) upplyser i en intervju att man fortsatt ser utdelningen som extremt viktig och något man ska hålla hårt i.

Jag lär få återkomma kring vad det här innebär, men som du läste i mitt inlägg i början av veckan var det många som trodde på en utdelning kring 5-7 kr.

 

 

Volvo (ca 07:20)

Volvo rapport är en besvikelse och jag skulle bli förvånad om aktien Inte sjunker idag.

Orderingången var dålig och marginalen också dålig. Nu har aktien stigit på senare tid och när en sämre rapport var kanske inte det marknaden väntat sig.

Utdelningen blir 7 kr ordinarie samt 7 kr i extrautdelning. Det här var också lägre än vad marknaden väntat sig. Förra året delade man ut 6,5 + 6,5 kr.

Det jag måste fundera på är att Volvo nu har en sjukligt stor kassa och många hade trott på att bolaget ville dela ut mer. Nu blir det inte så och jag lär få återkomma även på den punkten.

Ett bolag vill inte springa runt med för stor kassa – något har man kanske i kikaren.

 

Atlas Copco (ca 12.00)

Mitt största industribolag i portföljen Atlas Copco visar ett justerat rörelseresultat på 8 029 miljoner kr under det fjärde kvartalet 2022. Det är rätt mycket mindre än vad analytikerna förväntat sig. En tråkig rapport även här.

Men…

styrelsen föreslår ändå en utdelning på 2,3 kr/aktie från tidigare 1,9 kr. En rätt saftig höjning med andra ord.

 

Övriga intressanta rapporter

Essity (07:00)

Essity höjer utdelningen från 7 kr/aktie till 7,25 kr

Telia (07:00)

Telia sänker utdelningen från 2,05 kr/aktie till 2,0 kr/aktie

SEB (07:00)

SEB höjer utdelningen från 6 kr till 6,75 kr

Öresund (08:00)

Investmentbolaget Öresund föreslår en utdelning på 6,8 kr som då ska delas upp på 2 lika stora tillfällen. Detta är en höjning från 6,5 kr.

Creades (08:30)

Utdelningen blir 1,4 kr/aktie, oförändrad mot tidigare år. Denna sker kvartalsvis på 0,35 kr

”För Creades vidkommande sätter vi nu punkt för sorgearbetet efter årets svaga resultat”, slår vd:n John Hedberg fast i rapporten.

33
0
Kommentera gärna :)x
()
x