Idag kl 07.00 släppte Swedbank sin rapport för halvåret och vi kunde där läsa bolagets prestationer såhär långt för 2017.

Rapporten visade riktigt bra resultat och jag skulle bli förvånad om inte kursen stiger nu kl 09.00 när svenska börsen öppnar. Men jag har blivit förvånad tidigare börsens reaktion på rapporter så ska låta det vara osagt.

Har inte läst rapporten till fullo utan än så länge bara ögnat igenom den. Det som finns att framhäva är väl främst att rörelseresultatet uppgick 6.026 miljoner kronor i jämförelse med det väntade 5.701 miljoner.

Det är ju några miljoners diff…

Hela rapporten finns att läsa här.

Såhär sammanfattar VD:n Birgitte det gångna kvartalet:

”Under andra kvartalet har vi fattat flera strategiskt viktiga beslut och genomfört initiativ som syftar till att skapa mervärde för våra kunder.”

Som många vet har jag inte bara en bank i min portfölj. Har valt att sprida risken mellan ett par banker. Ställde tidigare en fråga kring just detta på Twitter och såhär blev resultatet:

Det här med långsiktighet då? Var ju tidigare nästan fast besluten om att sälja Swedbank tack vare personliga negativa erfarenheter kring banken.

Fattade däremot beslut om att vara långsiktig i bolaget och att inte låta mina personliga erfarenheter styra mina aktieval allt för mycket. När jag nu ögnar igenom rapporten ser jag tydligt att långsiktighet oftast lönar sig.

Själv har jag börjat få tillbaka min tro på Swedbank.

Hade varit grymt intressant att höra ifall ni äger någon bank och om ni haft funderingar på att även äga Swebank?

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x