Jag har varit ett fan av Disney så länge jag kan minnas. Mamma samlade på filmerna och vid varje födelsedag fick jag en ny VHS att titta på. Däremot fick jag inga aktier, vilket jag säkert idag hade uppskattat mer än VHS-kassetterna som fortfarande ligger och samlar damm.

Utvecklingen har verkligen varit fenomenal och Disney har stått för nöje både på duken och i investerarnas hjärtan.

Jag har bara varit ägare sedan Augusti 2016; men vad är det man säger? ”Bättre sent än aldrig”

Nu har tiden flugit iväg igen och det är återigen snart dags för D23 EXPO. Senast var det 2015.

 

Vad är D23 Expo?

D23 är Disneys egen FanClub där D:et givetvis står för Disney och 23 för 1923, året då Walt Disney grundade bolaget.

D23 Expo är ett 3 dagars event som kostar 193$ att delta i för icke medlemmar. Under eventet får man enligt Disney själva uppleva all magi från dåtid, nutid och även framtid samt se de häftiga nyheterna som komma skall.

Om det är värt pengarna vet jag inte då jag aldrig deltagit, men tror säkert det är häftigt.

För oss som hellre vill investera slantarna kan vi givetvis följa nyheterna i efterhand och redan nu kan vi ta del av vad som komma skall. Läs mer om det här.

Mycket är fortfarande hemligt och jag antar att vi kommer få många överraskningar. Antagligen får vi inte bara nyheter kring filmer som komma skall utan även info som rör parkerna.

 

Disney i Kronan till Miljonens portfölj

Jag har som sagt inte ägt aktien allt för länge. I och med att det är ett utländskt innehav så har jag placerat den i mitt KF för att på så vis kunna få tillbaka den källskatt jag betalar per automatik. Det här tar i regel några år.

Det som kännetecknar aktien är att utdelningarna oftast ligger stabila ett par år varpå utdelningshöjningar kommer. Jag satte ihop en graf som visar lite kring hur utdelningarna utvecklat sig.

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x