I ett tidigare inlägg fick jag lära mig av en läsare att Realty Income har tickern O för att det ska symbolisera ett mynt. Kanske är det inte så konstigt då Realty Income kallar sig för The Monthly Dividend Company och att man är otroligt dedikerad till stigande och stabil utdelning. Nyligen kom deras Q2:a och där var det ingen ko på isen, snarare tvärt om. Kon ser ut att tryggt ligga i sitt bås.

I det engelska alfabetet finns det 26 bokstäver. Nästan alla dessa är ockuperade av bolag som valt att listas med enbart en bokstav. Några exempel:

  • AT&T (T)
  • Ford (F)
  • Kellogg (K)
  • Zillow (Z)

Än så länge är det enbart P och N som inte är upptagna. Lite intressant att ett bolag som Procter & Gamble med lång historik inte valde tickern P vid listning.

Investerade du i Realty Income när bolaget listades 1994 så har du fått en mycket fin utveckling på din investering. Mycket bättre än om du följt många populära index i USA

 

Realty Income levererade en bättre Q2:a än många väntat sig med högre vinst och omsättning. Tack vare en väldigt låg vakansgrad så höjer man guidningen för helåret 2022. Det här innebär alltså att man har de flesta av sina fastigheter uthyrda till kunder i dagsläget.

”The health of our real estate portfolio remains strong as we finished the quarter with occupancy at 98.9%, the highest occupancy rate in over 10 years” sa VD Sumit Roy.

Sumit Roy realty income VD vd

Intressant är att kika på FFO (Fund From Operations) som i stort sett beskriver hur pass mycket en REIT kan dela ut. Denna låg på $1.02 och steg från $0.88 året innan.

Nu börjar man kanske snart se effekterna av deras förvärv av VEREIT som jag skrev om här. Bland annat ökade man sin exponering mot industri samtidigt som den totala vikten av butiker inom bland annat snabbmat minskade.

 

Man har kort och gott sett till att spä ut det man varit mycket exponerad mot tack vare förvärvet.

 

Idag handlas Realty Income till 4,08% direktavkastning. Det är något lägre än deras historiska snitt på 4,36%.

Värderingen är i stort sett lika med det man värderats till det senaste 5 åren. Man delar enbart ut 76% av sitt FFO. För REITs vill man helst att denna ska vara under 90% åtminstone.

Det här är ingen investering som kommer göra dig rik imorgon eller om en månad. Men det är en investering som troligtvis kommer ge dig stabil avkastning till en relativt låg risk.

Bolaget har höjt utdelningen i 25 år och jag skulle bli tämligen förvånad om man sänker utdelningen under den negativa period vi befinner oss i nu.

Det var länge sedan jag köpte fler aktier i O och jag kommer inte investera något månaden som kommer heller.

Roligt där är att VD:n faktiskt uttalade sig om börsklimatet där ute. Han menar att det här inte kommer vända fort men heller inte vara jättelänge. 12 månader räknar han med. Ja vi som lever, vi får helt enkelt se.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x