Igår blickade jag ut över Skanskas kursgraf, och det fick mig faktiskt att fundera kring ett par saker…

 

Sällan kursfall

Det jag tänker på är att det inte är särskilt ofta under dessa 23 år som det skett stora rörelser neråt i aktien. Visst har var kursrörelsen galet stor under finanskrisen 2008, men vilket byggbolag var inte pressat just då?

I nutid har vi sett en ganska stor rörelse neråt, och jag har passat på att handla under hela denna nedgång… Bäst att smida medan järnet är varmt tänker jag, fast i det här fallet smider jag i och för sig när järnet är kallt.

 

Oftast min taktik

Att köpa på mig extra under pressade tider är inte nytt för mig. När jag ser kurserna börjar falla i mina relativt stora bolag tycker jag om att handla ännu mer kontinuerligt, för grejen är att du aldrig vet när det kommer börja vända upp igen.

Det jag skulle vilja göra just nu är att köpa på mig ytterligare Skanska när lönen kommer. För tillfället är det nämligen Skanska, Kopparbergs och Realty Income av minna innehav som känns mest köpvärda.

Skanska levererar sin årsrapport nu den 1:a februari, och utan att sia allt för mycket tror jag starkt på den. Även om den kanske inte kommer bli lika spännande som H&M rapport så kommer jag sitta klistrad framför denna.

 

Den genomsnittliga årsavkastningen

Genomsnittlig årlig tillväxttakten under de senaste 5 åren för Skanska B har varit 18,7 %. Av denna procent står aktiekursutveckling och utdelningsavkastning för 13,4 % respektive 5,3 %.

Det tycker jag ändå är riktigt bra. Kan du dessutom se till att köpa på dig ännu mer under sämre tider så är det desto bättre.

Utdelningsbolag

Desstom gillar jag skarpt Skanska som utdelningsbolag. Skrev tidigare en artikel kring detta som du finner här:

Skanska utdelningshistorik

Äger ni Skanska just nu? Hur går era tankar, köper ni mer i dessa lite mer oroliga tider?