Idag tänkte jag presentera en lista med de 10 mest köpte och mest sålda bolagen hos Avanza och Nordnet under september. I båda fallen finner vi Skanska i toppen på sälj-listan.

 

Mest köpta och sålda aktier under september

Här är en lista som visar vad investerarna valt att sälja och köpa under september månad. Värt att notera är att listan mest troligt inte visar in- och utflödet av aktier i själva bolaget i faktiskt köpt/sålda aktier. Den visar snarare investerarnas val i form vad varje enskild individ väljer att göra. Om ett stort investmentbolag skulle sälja 100.000 aktier i ett bolag skulle inte listan förändras nämnvärt.

Avanza
Mest Köpta Mest Sålda
EQT Skanska
AstraZeneca Nordea
Stillfront H&M
Cibus Tele2
SBBB Hexagon
THQ Nordic Kinnevik
Sobi SCA
Haldex Swedbank
Volvo ICA Gruppen
Lundin Petroleum SEB

 

Nordnet
Mest Köpte Mest Sålda
Castellum Skanska
Svolder Nordic Entertainment Group
Swedbank Autoliv
Investor Mekonomen
Latour Recipharm
Cibus Nordic Real Estate Leovegas
Bure SKF
Nordea Sintercast
EQT ABB
Sampo Netflix

 

Skanska – mest sålda?

Nästa rapport från Skanska kommer den 7:e november 2019. För Q2 så rapporterade byggbolaget Skanska ett rörelseresultat 2.737 miljoner kronor i andra kvartalet, mot förväntade 2.511 Mkr. Aktien har gått väldigt bra sedan dess och fått med sig en del höjda riktkurser från analytiker.

Det här bekräftar helt enkelt en viktigt beteende som investerare har – nämligen att man tenderar att sälja aktier som går bra för tillfället. Resultatet kan bli att man säljer alldeles för tidigt, men lusten att ta hem lite vinst driver investerarens hjärta.

Tidigare i år fick vi reda på att Skanska sänkte sin utdelning brutalt. Kanske många givit upp hoppet om byggbolaget och nu börjat snegla på konkurrenter. Att sälja med en liten vinst känns ändå bättre än att sälja i någon typ av botten.

Jag vill se lite vart Skanskas nya strategi leder bolaget. I Q2 meddelade VD att det är positivt att man redan nu börjar se trevliga resultat för de ommöbleringar som gjorts.

Själv har jag inte sålt något och inväntar med spänning nästa rapport.

0 0 vote
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x