Hej och hå! Jag tycker inte alls det var länge sedan jag upplyste er om Realty Income’s utdelningshöjning. Nu höjer man alltså utdelningen igen, vilket jag såklart inte tackar nej till. En glädjande nyhet såhär en onsdagsmorgon.

Realty Income är en amerikansk s.k. REIT som delar ut pengar till aktieägarna varje månad. Jag vet om 4 andra REITS som har månadsvis utdelning men har bland dessa valt Realty Income som mitt draglok i branschen.

 

Snart 100 utdelningshöjningar

Nu är det 96:e gången som bolaget väljer att höja utdelningen sedan bolaget listades publikt år 1994. Märk väl att bolaget kan välja att höja utdelningen flera gånger per år och inte enbart 1 gång per år som svenska bolag.

Den månatliga Utdelningen höjs från $0,219 ⇒ $0,2195. Årligen får du alltså $2,634 för varje aktie du äger i bolaget. Den nya utdelningen ger en direktavkastning på 5,12% räknat på dagens kurs. Det är fint, med tanke på att du även får ta del av utdelningshöjningar i framtiden (vilket du exempelvis inte får i svenska preferensaktier).

 

En ny aktie varje månad?

Om jag inte räknat helt galet så innebär den nya utdelningen att du behöver 234 aktier i bolaget för att kunna köpa 1 ny aktie för utdelningen du inkasserar varje månad. I sådana fall har jag uppnått 14,5% av det här målet.

Med det sagt är uträkningen förenklad och jag har inte räknat med den källskatt som dras från utdelningarna och det courtage som blir vid köpet. Räknar du med detta behöver du ytterligare några aktier.

I alla fall känner jag att detta är riktigt glädjande nyheter såhär på en onsdag och jag tror det gäller att verkligen försöka glädjas åt de små sakerna för att må så bra som möjligt.

Grattis till alla er som redan äger bolaget!

Till er som är oroliga kring bolagets framtid så skrev jag ett inlägg med mina tankar i denna artikel:

Köpte mer Realty Income. Varför?

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x