Nu i lördags lämnade Anders Borg sin position som vice ordförande i Kinnevik. I stället träder danske Henrik Poulsen in i hans säte. Kinnevik är ett investmentbolag som är väldigt populärt hos investerare.

Tror få kan ha missat anledningen till händelsen. Enligt uppgifter ska Borg ha upprätt väldigt egendomligt under en skärgårdsfest förra helven. Jag var inte med på festen själv men enligt starka uppgifter ska Anders Borg ha visat sitt kön och kallat kvinnor för ”hora och ”slampa””.

Anders själv säger på Facebook att han har bleka minnen från kvällen då han ”drabbats av en blackout”. Nå Anders, vad kan vi då lära av detta ..?

Själv hade jag trott att aktiekursen skulle svänga kraftigt efter händelsen och även nu i börsöppningen på morgonen. Så verkar inte bli fallet.

På en vecka har faktiskt aktiekursen stigit, vilket jag som utdelningsinvesterare självklart tycker är tråkigt.

Henrik Poulsen, Kinnevik

Dansken Henrik kan jag lite om men det verkar som om förtroende finns. Såhär säger styrelseordförande Tom Boardman i ett pressmeddelande:

”Det gläder mig att Henrik antar rollen som vice styrelseordförande i Kinnevik. Sedan han valdes in i maj har Henrik varit en mycket aktiv styrelseledamot och bidragit med stor branscherfarenhet och operativ kunskap till styrelsens diskussioner. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare honom i hans nya roll som vice styrelseordförande”

Om uppgifterna stämmer så känns det helt otroligt att Anders varit vice ordförande i ett så fint bolag för Kinnevik. Det är nog sällan man skulle visa sitt kön in public, särskilt om man sitter på hans position under en fest med många andra högt uppsatta människor.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x