Kinnevik fortsätter att imponera positivt. Skrev tidigare negativt om deras stora köp av Comhem men det verkar jag få äta upp.

Nu när siffrorna från Comhem summerats för kvartal 2 visar det sig att vinsterna blev fina, bättre än förväntat till och med. Det verkar som att företaget anpassar sig till det rådande klimatet och går mer och mer över från TV till Bredband. För vem kommer i framtiden se på TV? Tacka vet jag Netflix…

Kinnevik är mitt 3:e största bolag i portföljen med en total vikt på 6%.

En av fördelarna jag ser med Kinnevik är deras fina utdelningshistorik och som jag ordat om tidigare vill jag även ha bolag som prioriterar utdelningstillväxt snarare än hög direktavkastning.

Grafen är hämtad från börsdata.se

Kursmässigt har även Kinnevik presterat fint

  • I juni steg aktien med 3,3%
  • För helåret har kursen stigit från 220 kr ⇒ 253 kr

Investmentbolaget blev även den mest populära aktien för Avanzas kunder under juni. På plats 2 kom SCA med sin nya bolagsuppdelning och på plats nr 3 kom Terranet.

Hade fått välja att enbart äga Kinnevik, Investor eller Industrivärden så hade jag lustigt nog valt Investor trots att min viktning där är mindre.

Tror den största anledningen är att jag innan årsskiftet såg väldigt fina köplägen i just Kinnevik. Därigenom blev det snabbt ett stort bolag i portföljen.

Visste Du?
Kinnevik presenterar sina resultat för kvartal 2 redan nu den 21:a juli. Vi kan vara med och lyssna på presentationen via denna länk.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x